Инфо

Берза

 • aero 979 ▼ -1,81%
 • dinnpb 3.202 ▼ -1,48%
 • fint 520 ⚫ 0,00%
 • fito 2.720 ▲ 0,74%
 • gmon 1.700 ▲ 0,30%
 • hmbg 510 ⚫ 0,00%
 • impl 3.005 ▼ -0,03%
 • jgelm 2.977 ⚫ 0,00%
 • kmbn 2.350 ▼ -1,26%
 • mtlc 1.990 ▼ -1,49%
 • niis 684 ▼ -0,15%
 • pmli 499 ▲ 24,75%
 • rso17150 105,84 ▲ 0,53%
 • rso18170 102,44 ▼ -2,46%
 • sjpt 174 ▼ -2,79%
 • stup 5.900 ▲ 3,51%
 • svrl 603 ▼ -0,17%
 • tgas 10.852 ▲ 0,48%
(22. март 2018.)
ИЗЛОЖБА „6/25’’ – ФОТОГРАФИЈА УЧЕНИКА ШКОЛЕ ПРИМЕЊЕНИХ УМЕТНОСТИ

ИЗЛАГАЧКИ ЦИКЛУС: АФИРМАЦИЈА МЛАДИХ

ИЗЛАГАЧКИ ЦИКЛУС: АФИРМАЦИЈА МЛАДИХ
Традиционална шеста по реду, ретроспективна изложба Секције за фотографију и дигиталну графику Школе примењених уметности отворена је у Срећној галерији СКЦ Београд. Поставка носи назив „6/25“, јер ове године школа слави 25 година постојања и рада. Своје радове представили су млади аутори: Анастасија Митровић, Анђела Јерковић, Анђела Обреновић, Данијела Трифуновић, Димитрије Граовац, Ивана Круљ, Исидора Новаковић, Јована Тодоровић, Катарина Ђорић, Милица Дедагић, Мирјана Јанковић, Петар Јовановић и Ружица Ристивојевић. Секција школе годинама брижљиво негује будућност уметничке фотографије, за шта су, по озбиљности педагошке концепције и преданости менторском раду, заслужни директорка школе Невенка Ђокић и наставник и селектор ове изложбе Михаило Симовић.
- Школа примењених уметности у свом двадесетпетогодишњем раду ученицима пружа прилику да своју ликовну поетику граде кроз синтезу различитих форми уметничког израза, пре свега кроз спој слике и облика, визуелног и звуковног, фотографије и графике. Портрет, који као тема, из генерације у генерацију највише привлачи полазнике секције, доминантан је мотив и на овој, шестој по реду, изложби фотографија – рекао је Михаило Симовић, професор и ментор секције за фотографију и дигиталну графику.
Секција за фотографију и дигиталну графику, Школе примењених уметности, из године у годину окупља младе ауторе, заљубљенике у ову врсту уметности, чију доследност и квалитет потврђују многобројне награде и признања која освајају на међународним и републичким изложбама и смотрама.
- Драго нам је да је наш труд и рад препознат, као и труд и рад нашег ментора. Велику захвалност дугујемо и школи која нам омогућује да своје радове излажемо у Београду, да сваке године присуствујемо отварању, а ове године и да организовано посетимо још две значајне изложбе у галерији САНУ и Музеју примењене уметности. Инспирацију за своје фотографије смо, као и до сада, проналазили у свакодненим ситуацијама, људима, пејзажима, животињама, и драго ми је да смо успели да направимо сјајну изложбу од четрдесет фотографија – навела је Ивана Круљ, ученица четвртог разреда.
- Када сам уписивала Школу примењених уметности, чула сам доста дивних ствари о тој школи, и сада када идем у ту школу, све више и више се уверавам у то колико нам она помаже да се развијамо на пољу уметности, и пружа нам прилику да учествујемо на изложбама и конкурсима. Професори нас мотивишу, труде се да нам што више помажу и то им иде од руке. Било је дивно учествовати на изложби са нашим ученицима који су јако талентовани и то искуство ће ми помоћи да још више радим на фотографској секцији и да и убудуће учествујем у изложбама – рекла је Данијела Трифуновић, ученица другог разреда.
- Част ми је што сам имала прилику да се три моје фотографије нађу на овако значајној изложби. За мене, као члана школске фотографске секције, учешће на овој изложби много значи и верујем да ће ми ово искуство помоћи да напредујем и будем још креативнија у свом будућем раду – рекла је Исидора Новаковић, ученица првог разреда.
Игре светлости и сенке, кадрови градских дешавања, детаљи школског амбијента и атмосфере огледају се у радовима ученика Школе примењених уметности што додатно доприноси утиску њихове посвећености и таленту који поседују. Уредник програма Срећне галерије СКЦ Мики Пјешчић истакао је да чланови Секције посебну пажњу посвећују несвакидашњим мотивима из свакодневног живота и то верно преносе на своје фотографије.
- Њихове радове, различите по атмосфери, осећању и енергији коју у себи носе, повезује посвећеност и истрајност у истраживању стварности, како оне видљиве, спољашње, тако и оне унутрашње коју у себи носе и која овим радовима даје богатство и разноврсност – рекао је Мики Пјешчић, уредник програма Срећне галерије, СКЦ Београд.

М.Ж.

Најновији број

14. фебруар 2019.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa