26. april 2018.26. apr 2018.
BIBLIOTEKA ŠABAČKA OBELEŽILA SVETSKI DAN KNjIGE

Kad porastem biću pesnik

U ponedeljak, 23. aprila, Biblioteka šabačka obeležila je Svetski dan knjige i autorskih prava. Tog dana, počela je sa radom Čitaonica za Zavičajno i Odeljenje periodike i otvorena izložba knjiga, čije su korice, pesme i priče kreirali polaznici Zimskog književnog kampa OŠ “Laza K. Lazarević” i radionice Knjiga po mojoj meri, koja je održana u Biblioteci šabačkoj. Takođe, predstavljena je Prva knjiga poezije dvanaestogodišnjeg Nemanje Ilića. Pesme su čitali Andrej Ristivojević i Maša Krstić, polaznici Kluba recitatora, a razgovor je vodila Aleksandra Erdevički Tomić.
- Veoma smo ponosni na promociju knjige mladog pesnika Nemanje Ilića, koji je podelio sa nama svoj talenat. Korice i ilustraciju za knjigu radila je Sara Gligorić, nekadašnja polaznica radionice Biblioteke šabačke, Nemanja je odabrao dvadesetak pesama, koje smo odštampali i povezali u ovu unikatnu knjigu, istakla je Erdevički.
Mladi pesnik je priznao da je veoma uzbuđen.
- Da li ćeš biti pesnik i kad porasteš?
- Jako bih to voleo. Znam da se od poezije ne može živeti, ona će mi biti hobi, a za posao ima vremena, još ću razmisliti.

M.F.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa