10. maj 2018.10. maj 2018.
Šljunčenje puteva u Drenovcu
REALIZACIJA IZGLASANIH PROJEKATA

Šljunčenje puteva u Drenovcu

Pomoćnica gradonačelnika Šapca Jelena Topalović Petrović, posetila je u utorak sa Miodragom Filipovićem, rukovodiocem Sektora za izgradnju Grada u JP “Infrastruktura” selo Drenovac. U Drenovcu se trenutno radi šljunčenje atarskih puteva, koje je jedan od pet projekata izglasanih u decembru prošle godine, a za koji je opredeljeno 1,5 miliona dinara.
-Osim održavanja atarskih puteva pomogli smo crkvi sa 200.000 dinara, školi sa 132.000 dinara i fudbalskom klubu sa 100.000 dinara. Od svega najveći deo koji je realizovan vezan je za atarske puteve. Pripremamo se za novi referendum gde ćemo videti šta je meštanima u selu najpotrebnije. Neki od predloga su asfaltiranje sokaka, ali pošto ih ima puno, radićemo jedan po jedan – ističe Nikola Burmazević predsednik Mesne zajednice “Drenovac” i dodaje da što se plaćanja poreza tiče postoji dug od oko milion dinara, i kada bi ga svi plaćali moglo bi više stvari da se realizuje.
Prema rečima Jelene Topalović Petrović prošle godine na neposrednom izjašnjavanju bilo je nešto preko dva miliona dinara u Mesnoj zajednici “Drenovac”, a ove godine će biti 3 miliona i 600 hiljada dinara.
- Dok smo s jedne strane u velikim pripremama za sprovođenje postupka ove godine, s druge strane još je bitnije da se istrajava na postuku realizacije svih projekata koji su prošle godine izglasani. Izgleda da ova naša ideja da ljudi aktivnije plaćaju porez kako bi imali više novca na raspolaganju o kojem će odlučivati u toku godine funkcioniše – navodi Jelena Petrović Topalović.

K.J.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa