10. maj 2018.10. maj 2018.
Uručena Integrisana dozvola (IPPC)
Kompaniji ZORKA KERAMIKA

Uručena Integrisana dozvola (IPPC)

U skladu sa poslovnom politikom liderstva u inovacijama, ZORKA KERAMIKA je uspela da dobije veoma važnu potvrdu ulaganja u najviše standarde poslovanja i brige za životnu sredinu. Integrisana dozvola potvrđuje opredeljenje kompanije za uštedu prirodnih resursa, minimizaciju i reciklažu otpada i smanjenje emisije zagađujućih materija. Ovo su bitni parametri usklađenosti poslovanja kompanije ZORKA KERAMIKA sa propisima Republike Srbije i najvišim standardima Evropske unije.
Integrisana dozvola za prevenciju i kontrolu zagađenja životne sredine (IPPC - integrated pollution prevention and control) koju izdaje Ministarstvo zaštite životne sredine, dodeljena je kompaniji 25. aprila 2018. godine, u skladu sa Zakonom o integrisanom sprečavanju i kontroli zagađivanja životne sredine. Integrisana dozvola podrazumeva da kompanija racionalno upravlja resursima, deluje na izvoru zagađenja i obezbeđuje uslove za smanjenje emisija u skladu sa definisanim vrednostima Najbolje dostupne tehnologije (BAT – Best available technology).
„Velika je čast i zadovoljstvo biti tek 12. kompanija u Srbiji kojoj je Ministarstvo izdalo integrisanu dozvolu. Puno truda, rada i zalaganja svih zaposlenih u kompaniji je trebalo da obezbedimo sve zahteve Zakona, uredbi i propisa koji definišu dobijanje Integrisane dozvole. Još jednom smo pokazali da smo lideri u inovacijama i da mislimo, kako o obavezama, tako i odgovornostima koje imamo prema građanima Srbije i zajednici. Takođe, ovo je važan korak u razvojnim planovima kompanije za proširenje proizvodnje i stavljanje novog postrojenja u rad u narednom periodu čime obezbeđujemo poziciju na međunarodnom, ali i domaćem tržištu i posle 2020. godine, do kada je rok za dobijanje integrisane dozvole za sve kompanije koje žele da izvoze na tržište Evropske unije. ZORKA KERAMIKA nastavlja da podiže nivo kvaliteta proizvoda i usluga uz visok stepen društvene odgovornosti za životnu sredinu“ rekao je Petar Miljković, direktor Zorka Keramike.

PR

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa