17. maj 2018.17. maj 2018.
CVEĆE I ZAHVALNICE
NIKOLAJEVA ŠKOLA

CVEĆE I ZAHVALNICE

Protekle sedmice u okviru Nikolajevih dana učenici OŠ “Nikolaj Velimirović” posetili su Gradsko zelenilo, te su nakon toga u saradnji sa Komunalnim preduzećem organizovali akciju sađenja 200 sadnica cveća, raznih vrsta. Ovom prilikom uručena je zahvalnica za razvijanje ekološke svesti kod učenika i očuvanju životne sredine Danijeli Gavrić, Master analitičaru za zaštitu životne sredine.
- U predhodnim mesecima pokrenuli smo eko-radionice u cilju podizanja ekološke svesti dece od prvog do četvrtog razreda. Samim tim smo uključili Osnovne škole koje su nam dale predlog da deca kroz stručnu nastavu imaju aktivnosti vezane za zaštitu životne sredine, očuvanja prirode kao i razvijanje svesti o odgovornosti prema prirodi - istakla je Danijela Gavrić i dodala da osim što su posetili Gradsko zelenilo, bili su i u prihvatilištu pasa.
- Tamo su deca imala priliku da steknu odgovornost vlasništva prema napuštenim životinjama, što je jako važno. U daljoj saradnji sa učiteljicama sprovešćemo još dosta akcija koje ćemo organizovati i u školama i van njih. Zaista nam je drago što su se učiteljice uključile u sve ovo i što zajedno možemo da doprinesemo tome da naša deca razvijaju i veštine i svest o životnoj sredini koja treba da bude čistija i zdravija kako bismo imali bolji kvalitet života – navela je Danijela Gavrić i zahvalila se na uručenoj zahvalnici.
Da ovakve akcije pomažu u podizanju znanja o ekologiji kod dece, dokaz je izjava Anđele Puzović, učenice četvrtog razreda koja jedva čeka da se nešto slično ponovo organizuje.
- Jedva čekam da se ovo ponovi, jer osim što je zabavno, izuzetno je i korisno. Jako je bitno brinuti o zaštiti životne sredine, a mi se trudimo da to radimo na način koji je ujedno i zanimljiv. Drago mi je što dajemo veliki doprinos prirodi – istakla je Anđela Puzović.

K.J.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa