7. jun 2018.7. jun 2018.
Milica se  okitila  bronzom
JOŠ JEDNA MEDALjA ZA KOCELjEVAČKE
KARATISTE NA EVROPSKOM PRVENSTVU

Milica se okitila bronzom

Kao trener karate kluba “Ipon” Koceljeva i član srpske reprezentacije u ženskom seniorskom borba timu Aleksandra Milošević je na 23.JKA Evropskom šampionatu za juniore i seniore održanom u aprilu ove godine, u konkurenciji 25 reprezentacija, pobedom nad Francuskom osvojila bronzanu medalju
Može se reći da je Koceljeva godinama u nazad rasadnik sportskih talenata, posebno karatista. Nakon prve evropske medalje Tanje Popović usledili su uspesi Alekandre Juce Milošević i Dalibora Antonića. Kao trener karate kluba “Ipon” Koceljeva i član srpske reprezentacije u ženskom seniorskom borba timu Aleksandra Milošević je na 23.JKA Evropskom šampionatu za juniore i seniore održanom u aprilu ove godine, u konkurenciji 25 reprezentacija, pobedom nad Francuskom osvojila bronzanu medalju. Najnovije odličje u Koceljevu donela je Milica Paunović, koja se sa Prvenstva Starog kontinenta za kadete i juniore održanom u Kragujevcu, vratila takođe sa bronzanom medaljom. Ona je učenica šestog razreda koceljevačke osnovne škole i odličan je đak. Njen primer pokazuje da se upornim radom puno toga može postići te pored svakodnevnih obaveza u školi i na treninzima stiže i na hor i na folklor.
–Karateom sam počela da se bavim od svoje šeste godine. Počela sam da treniram na preporuku dr Tomislava Stojanovića koji je tada bio trener jer sam imala krivu kičmu i ravna stopala. Već na prvom treningu mi je bilo veoma zanimljivo. Tada uopšte nisam razmišljala da ću stići do braon pojasa. Kasnije uzor su mi bili Tanja, Juca i Dača i želela sam da stignem do crnog pojasa, baš kao i oni- kaže Milica. Koceljevački karatisti su sa dosadašnjih takmičenja doneli mnogobrojne medalje, neretko i više odličja nego što je bilo učesnika nekog turnira ili šampionata. Milica do sada ima 42 i nada se da će ih biti još. Za sada joj je najdraža upravo ova, osvojena na prvom EP na kojem je učestovala. Veruje da će biti uspešna i na svetskom ukoliko bude uspela da obezbedi učešće, ali i sponzore, jer uglavnom sve nastupe ovih sportista finansiraju roditelji.
–Na Evropskom sam osvojila treće mesto u dogovorenom sparingu do 13 godina. Veoma sam zadovoljna ovim uspehom. Do sada sam učestvovala i na dva Kupa a sledeće godine u januaru polagaću za crni pojas i nadam se da ću uspeti- ističe ova energična i vesela devojčica čija priča o uspesima, čini se, tek počinje.

V. B.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa