26. jul 2018.26. jul 2018.
Projurilo  90 galopera
ZAVRŠENE SEDME ŠABAČKE KONjIČKE SVEČANOSTI

Projurilo 90 galopera

Vikend za nama obeležile su sedme Šabačke konjičke svečanosti. Najvažnija trka godine “Memorijal kralja Aleksandra” i još devet galopskih trka uz bogat prateći program predstavljali su dvodnevni praznik za ljubitelje konjičkog sporta
Tokom dva dana hipodrom je posetilo oko 10.000 ljudi. Publika u Šapcu je imala priliku da tokom dva dana vidi više od 90 galopera na stazi.
Pored nadmetanja najboljih srpskih galopera, organizovana je i revija fijakera, trka džokeja na 100 metara, peške i tradicionalni izbor za najšarmantniju damu. Prvi dan, subota, bio je rezervisan samo za pet trka.
Mr Madžimus sa Aleksandrom Šašićem u sedlu, bio je najbolji u prvoj trci “Fish corp 2000 feed” za tri godine i starija grala na 1.000 metara. Druga je bila Bella Sofia, a treća India Jade. Četvrto mesto zauzeo je Romanov.
Druga trka “Memorijal Živko Šainović” organozovana je na 1.000 metara za grla od dve godine bez pobede i plasmana. Svoj prvi trijumf zabeležio je Kardinale sa džokejom Iljom Moskovim. Druga je bila Fantastic Nikolina, treći Mr Matador, a četvrti Hektor.
Atil Trlić, sa džokejom Goranom Mešetovićem, odneo je pobedu u trci “Pobeda NS omice i ždrepce za trogodce, na stazi dugoj 2.000 metara. Alvin je bio drugi, Iron Boy treći, a četvrti Magisztrat.
Četvrta trka u subotu je bila “Renesansa NS ženska milja”, za tri godine i starije na 1.600 metara, a u njoj je najbolja bila Kalina Lady” sa Tikom Vujković u sedlu. Drugoplasirana je bila Pure Pearl, treća Border Njar, a četvrto mesto je zauzela Chantilly.
Poslednja trka u subotu bila je i jedina trka u sulkama, pod nazivom “Zvezdana NS”. Pobedio je Kockar, drugi je bio Marakeš, treći Groom, a četvrti Vinčester.
Iako je vrhunac Konjičkih svečanosti bio “Memorijal kralja Aleksandra” u nedelju su se pored ove održale još četiri jake galopske trke.
Torino Hill sa jahačem Tikom Vujkovićem odneo je pobedu u prvoj trci “Lavovi 015 super sprint” za grla od tri godine i starija na 1.000 metara. Drugi je bio Trinity River, treći Sansili, a četvrti Mr Machine.
-Pri izlasku iz startne mašine nisam mogao da pratim trku. Bili smo među prva tri. Međutim, kada je došlo do borbe u ciljnom pravcu, Torino je naravno dobio trku. Staza je bila izvrsna i sve je odlično spremljeno za ovaj dan i velike trke, izjavio je Tika Vujković po završetku trke.
Druga je na programu u nedelju bila trka “Eko san dvogodački kup” na stazi dugoj 1.350 metara. Ubedljivu pobedu odneo je Magic Man sa Aleksandrom Šašićem u sedlu. Druga je bila Atina, treća Lullaby, a četvrtoplasirana je bila Nigerija.
Grlu Magic Man ovo je bila treća pobeda u sezoni.
-Treći start i treća pobeda. Drugu trku sam se malo poigravao, mnogi su mislili da sam već izgubio, ali ja sam imao poverenja u njega. Sada nisam ništa prepuštao slučaju. Inače, za njega planiramo neke mnogo jače trke. Staza je bila idealna i mislim da poslednjih par godina nije bila ovako dobro sređena, rekao je Aleksandar Šašić posle pobede u trci.
Vlasnici grla Magic Man su Dejan Vujičić i Nika Šendeković. Vujičić nije krio zadovoljstvo.
-Prezadovoljni smo. Ispunio je naša očekivanja. Spremamo ga za mnogo veća dela. Tokom svečanosti ambijent na Hipodromu je predivan. Trebalo bi ovako da bude svaki put, naveo je Vujačić.
Treća trka drugog dana Svečanosti bio je “Memorijal Dragan Kića Popović” koja nosi ime zaljubljenika u konjički sport i dugogodišnjeg predsednika Konjičkog kluba “Šabac 1820”, preminulog 2015. godine. Na stazi dugoj 1.800 metara, za grla od tri godine i starija nadmetalo se 12 galopera. Teror, sa Milanom Konkoljem u sedlu prvi je prošao kroz cilj i za sobom ostavio Atosa, Jaspisa i Tajsona. Rezultati su proglašeni tek pošto je razmatran i odbijen prigovor jednog od džokeja.
Poslednja trka sedmih Šabačkih konjičkih svečanosti bila je “BSP šabačka milja” za grla od tri godine i starija na 1.600 metara. Prvi je bio Black Monk sa džokejom Goranom Mešetovićem, drugi Prinston Boy, treći Destiny, a četvrti Njaslanji.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa