21. april 2011.21. apr 2011.
KOALICIJA MLADIH PROTIV NASILjA

TOLERIŠEMO SAMO SUKOB ZNANjA

Podmladak omladine DS, omladinska mreža G 17 Plus i mladi LDP, osnovali “Koaliciju mladih protiv nasilja“
Na konferenciji za novinare održanoj prošlog ponedeljka u šabačkom Kulturnom centru, omladinske inicijative tri stranke: DS, LDP i G 17 Plus, predstavile su novoosnovanu koaliciju Mladih protiv nasilja.
Kako su naveli u zajedničkom proglasu, Koalicija Mladih protiv nasilja Šapca je zbog odgovornosti i potrebe koju oseća prema društvu napravila program uz pomoć kojeg želi da utiče na sistem vrednosti kod mladih koji je danas pogrešan i na taj način jasno stavi do znanja da u Šapcu nema mesta nikakvoj vrsti nasilja.
- Naše tri stranke su se okupile oko zajedničke teme. A to je eksplozija nasilja koja se u poslednje vreme dešava u Srbiji, a samim tim i u našem gradu. Jedan od primera je i nedavno “šaranje“ po šabačkoj džamiji. Reč je o fizički nenasilnom aktu, ali činu od izuzetne opasnosti, koji se desio u gradu koji je poznat po svojoj tolerantnosti. Na žalost ova pojava je osuđena od malog broja građana i političkih aktivista. trebalo je više ljudi da se pozabavi oko tog problema. Cilj naše koalicije je da ubuduće sprečimo događaje ovakve vrste ““ istakao je ispred omladine DS Marko Jančić.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa