29. novembar 2018.29. nov 2018.
KONFERENCIJA POVERENIŠTVA SNS

Gde je balon sala u Drenovcu

Povereništvo Srpske napredne stranke održalo je u petak konferenciju za medije na kojoj su govorili o aktuelnim temama u gradu. Poverenik i narodni poslanik SNS Boban Birmančević još jednom je zatražio odgovor na pitanje gde su i ko živi u 72 stana za koja je Državna revizorska institucija utvrdila da pripadaju gradu Šapcu. Takođe se osvrnuo i na otvaranje balon sale u Zminjaku dan ranije.
-Zaista je dobro što je otvorena balon sala u Zminjaku. Problem je što je poziv za javnu nabavku upućen 14. februara ove godine, zatim je nekoliko dana produžavan rok i tražena izmena konkursne dokumentacije. Poslednji put je izmena konkursne dokumentacije tražena 26. februara, a već 28. februara su otvorene ponude. Kako su mislili da bilo ko pripremi valjanu dokumentaciju, pitao je Birmančevići dodao da je iznos naveden u Odluci o dodeljivanju ugovora 4.999.999 dinara bez PDV-a, a da je na lokalnoj televiziji rečeno da je sala koštala devet miliona dinara.
Na konferenciji je Birmančević pokazao i fotografiju placa u Drenovcu gde je, kako je rekao, trebala da bude izgrađena balon sala. Naveo je da je tri dana pred izbore 2016. godine gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović najavio početak izgradnje balon sale koja je trebala da bude useljena krajem maja.
Poverenik SNS Aleksandar Pajić još jednom je apelovao na sudske organe da postupak protiv gradonačelnika Zelenovića ne zastari.
-Podsećam sudove u Šapcu da ne zastari predmet vredan pet miliona evra protiv Nebojše Zelenovića. Ne vršimo pritisak, samo apelujemo. Radi se o zloupotrebi sredstava budžeta. Predmet mora da bude apsolutno završen 31. decembra, podsećam to 37. put, rekao je Pajić.
M.M.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa