13. decembar 2018.13. dec 2018.
DERBI, OZBILjAN DERBI
VATERPOLO: REGIONALNA A1 LIGA

DERBI, OZBILjAN DERBI

Pobeda veliki korak ka opstanku, odlična uvertira za finalni turnir Kupa. Zvezda spašava lošu polusezonu. Šapčani maksimalni na svom bazenu ove sezone
Već sada je 2018. godina nezaboravna za Vaterpolo klub ŠABAC, a nema lepšeg načina da se isprati sa Gradskog bazena od pobede nad velikim rivalom. U subotu u Šabac dolazi CRVENA ZVEZDA. Pobeda bi već sada značila, praktično, odlučujući iskorak ka opstanku u eliti regiona, donela bi poraz još jednog protivnika velikog imena, a definitivno bi potvrdila primat Šapčana u srpskom klupskom vaterpolu u ovom trenutku. Pobeda bi bila velika snaga i zamah i pred finalni turnir Kupa pretposlednjeg vikenda decembra. Ipak, apsolutno to neće biti lako, neće ni najmanje.
ZVEZDU u Šabac dovodi trofejni igrač, trofejni trener, osvajač svih titula koje postoje, selektor Srbije Dejan Savić. Mnogo su želeli i očekivali Beograđani pred start nove sezone, ali za sada se sve to „utopilo“ u talasima bazena regiona i Srbije. Tim koji je prethodne sezone u A1 ligu ušao sa maksimalnim učinkom sada je pri dnu regiona. U sedam kola pobedili su samo jednom, „fenjeraša“ splitski POŠK, dva puta igrali nerešeno i pretrpeli četiri poraza. Balast tom učinku dodatno je uvećao neočekivani poraz u Kupu u Kragujevcu i eliminacija već u četvrtfinalu. Oni se u Šapcu opraštaju od ove godine i pobeda bi vratila neki optimizam, a poraz doneo još veće brige. Ka tom cilju pokušaće da ih vodi Kristijan Šulc, predvodnik ekipe i prvi strelac tima. S centra preti nekadašnji kapiten Šapčana Boris Popović, Ljubenović i Tankosić su uvek opasni, no napad nije snaga vicešampiona Srbije, već odbrana i sjajni Aleksandro Kralj na golu, verovatno najzaslužniji za sve osvojene bodove.
ŠABAC je treću uzastopnu godinu obezbedio mesto na finalnom turniru Kupa, čini se, nikada se više rivali nisu plašili „čivijaša“ i bez opterećenja, ali sa velikim nadama će otputovati u Zrenjanin prošlogodišnji finalista. Pre toga dolazi još jedan bivši šampion Evrope. U najavi je uzbuđenje i neizvesnost.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa