Инфо

13. децембар 2018.13. дец 2018.
ДЕРБИ, ОЗБИЉАН ДЕРБИ
ВАТЕРПОЛО: РЕГИОНАЛНА А1 ЛИГА

ДЕРБИ, ОЗБИЉАН ДЕРБИ

Победа велики корак ка опстанку, одлична увертира за финални турнир Купа. Звезда спашава лошу полусезону. Шапчани максимални на свом базену ове сезоне
Већ сада је 2018. година незаборавна за Ватерполо клуб ШАБАЦ, а нема лепшег начина да се испрати са Градског базена од победе над великим ривалом. У суботу у Шабац долази ЦРВЕНА ЗВЕЗДА. Победа би већ сада значила, практично, одлучујући искорак ка опстанку у елити региона, донела би пораз још једног противника великог имена, а дефинитивно би потврдила примат Шапчана у српском клупском ватерполу у овом тренутку. Победа би била велика снага и замах и пред финални турнир Купа претпоследњег викенда децембра. Ипак, апсолутно то неће бити лако, неће ни најмање.
ЗВЕЗДУ у Шабац доводи трофејни играч, трофејни тренер, освајач свих титула које постоје, селектор Србије Дејан Савић. Много су желели и очекивали Београђани пред старт нове сезоне, али за сада се све то „утопило“ у таласима базена региона и Србије. Тим који је претходне сезоне у А1 лигу ушао са максималним учинком сада је при дну региона. У седам кола победили су само једном, „фењераша“ сплитски ПОШК, два пута играли нерешено и претрпели четири пораза. Баласт том учинку додатно је увећао неочекивани пораз у Купу у Крагујевцу и елиминација већ у четвртфиналу. Они се у Шапцу опраштају од ове године и победа би вратила неки оптимизам, а пораз донео још веће бриге. Ка том циљу покушаће да их води Кристијан Шулц, предводник екипе и први стрелац тима. С центра прети некадашњи капитен Шапчана Борис Поповић, Љубеновић и Танкосић су увек опасни, но напад није снага вицешампиона Србије, већ одбрана и сјајни Александро Краљ на голу, вероватно најзаслужнији за све освојене бодове.
ШАБАЦ је трећу узастопну годину обезбедио место на финалном турниру Купа, чини се, никада се више ривали нису плашили „чивијаша“ и без оптерећења, али са великим надама ће отпутовати у Зрењанин прошлогодишњи финалиста. Пре тога долази још један бивши шампион Европе. У најави је узбуђење и неизвесност.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa