27. decembar 2018.27. dec 2018.
Kako se u jeku borbe protiv lažnih vesti fabrikuju upravo – lažne vesti

Istina o 72 stana u vlasništvu Grada

Prostim matematičkim proračunom dolazimo do toga da su 72 stana ustvari 10 stanova (24 otpisana, 10 u postupku otpisa, 5 za korisnike socijalne pomoći i 23 sa ugovorima o zakupu)
Laž je u Srbiji postala glavni instrument vođenja politike, a najefikasnije oružje režima su tabloidi i fantomski portali koji truju javni život. U nizu laži kojima centralna vlast pokušava da kriminalizuje lokalnu vlast u Šapcu je i priča o 72 stana u vlasništvu grada.
Autori ove laži su najpre obmanuli građane informacijom o broju stanova.
Kako je načelnik Gradske uprave Milan Vasić ranije naveo, ovaj broj proistekao je iz interne komunikacije gradske administracije sa Državnom revizorskom institucijom tokom kontrole 2015. godine.
Grad je vodio evidenciju o 72 nekretnine od kojih su neke pre nekoliko decenija srušene ili prodate ali nije postojala adekvatna dokumentacija kojom bi se ovi objekti ispisali iz knjiga. Nakon kontrole DRI gradske službe su izvršile temeljnu analizu i pribavile dokumentaciju za utvrđivanje stvarnog stanja i o tome obavestile državnog revizora.
Tada je pronađena dokumentacija za otpis 24 stana, koji su porušeni ili prodati pre nekoliko decenija, i oni su izbrisani iz vlasništva grada. Dakle, ti stanovi nisu nestali u protekle dve godine, kako tvrde šabački naprednjaci, već je u tom periodu pronađena dokumentacija za brisanje ovih stanova iz vlasništva grada.
Od preostalih 48 stanova koji se vode u knjigama, još 10 je u postupku otpisa, odnosno prikupljaju se dokazi da Grad više nije vlasnik. Ilustrativan primer je stan od 14 kvadrata koji je još 1983. dodeljen Službi državne bezbednosti Valjevo.
Pet stanova je dodeljeno Centru za socijalni rad i u njima žive korisnici socijalne pomoći. To su mali stanovi površine do 35 kvadrata.
Uprkos navodima u tabloidima da se neko bahati u gradskim stanovima i ne plaća kiriju, Grad Šabac uz uredne ugovore o zakupu izdaje 23 stana. Od zakupa je Grad ove godine zaradio više od 800.000 dinara. Većina zakupaca su nosioci stanarskog prava koje su stekli na osnovu starog zakona i ono je na neodređeno vreme.
Stanovi koji se izdaju su površine od 15 do 55 kvadrata, zbog toga ni iznos koji se prikupi od kirija nije veliki.
Prostim matematičkim proračunom dolazimo do toga da su 72 stana ustvari 10 stanova (24 otpisana, 10 u postupku otpisa, 5 za korisnike socijalne pomoći i 23 sa ugovorima o zakupu). Od tih 10 stanova, za 7 nije zaključen ugovor o zakupu jer ne postoje uslovi za to. Takav slučaj je stan, odnosno čardak od 12 kvadrata u kom žive korisnici socijalne pomoći, ali i stanovi koji su u postupku restitucije.
Samo 3 stana su prazna: Stan (mansarda) od 14 kvadrata u ulici Knez Ive od Semberije, stan od 36 kvadrata u Ante Bogićevića i stan u Volujcu od 46 kvadrata.
Iz svega ovoga je jasno da je jedino bahaćenje imovinom, za koje SNS u svojim tabloidima optužuje Grad Šabac, zapravo bahaćenje Srpske napredne stranke uzurpiranim medijskim prostorom iz kog uporno, bez ikakve odgovornosti i savesti, ispaljuje opasne laži.
SNS PROIZVODI LAŽNE VESTI
Nezdrava atmosfera u društvu posledica je laži i zlonamernih navoda koje preko svoje medijske mašinerije plasira Srpska napredna stranka, a čije je jedini cilj da obmane građane. Glavno oružje u tom nečasnom poslu je proizvodnja lažnih vesti.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa