27. decembar 2018.27. dec 2018.
REZULTAT SKLOPLjENOG UGOVORA IZMEĐU ODS EPS ŠABAC I OŠTINE BOGATIĆ

Radovi vredni osamdeset miliona dinara

Ukupnim i planiranim investicionim ulaganjima čine se znatni napori da se reše problemi u kvalitetnom napajanju elekričnom energijom stanovništva teritorije opštine Bogatić uz davanje doprinosa i stvaranju boljih uslova za život i poslovanje uz otvaranje novih radnih mesta i investicija u opštini Bogatić
U cilju poboljšanja energetskih uslova za redovnu isporuku električne energije na teritoriji opštine Bogatić, ODS EPS Distribucija Šabac i Opština Bogatić sklopili su Ugovor o regulisanju međusobnih odnosa na realizaciji ulaganja u energetsku mrežu a koji se odnosi na izradu projektno - tehničke dokumentacije na osnovu kojih se po pribavljanu urbanističke dokumentacije vrši izgradnja energetskih objekata. Po izradi projektne dokumentacije, tokom 2017. i 2018. godine izvedeni su investicioni radovi u iznosu od oko 80 miliona dinara.
-Kapitalan projekat je izgradnja dalekovoda 20 KV od Bogatića do Badovinaca, čije će ukupno investiciono ulaganje iznositi oko 70 miliona dinara a koje će omogućiti redovno napajanje električnom energijom naseljenih mesta Klenja, Badovinaca i Salaša Crnobarskog, čime će se omogućiti dvosmerno napajanje i rasteretiti postojeći izvod Klenje i eliminisati prekidi u snabdevanju električnom energijom u ovom delu opštine – istakao je Nebojša Petronić, zamenik predsednika Opštine Bogatić i dodao da se tokom 2018. godine izvedeni radova na prvoj fazi projekta čiji se završetak očekuje u prvoj polovini 2019. godine.
Jedan od realizovanih radova je izgradnja magistralnog voda 20kV od TS 110/20kV Bogatić do groblja u Klenju, dužine 8km, za nezavisno formiranje novog izvoda Bogatić- Badovinci, i rekonstrukcija postojeće mreže niskog napona u celoj dužini što je prva faza za koju je opredeljeno 45 miliona dinara. Takođe, Rekonstruisana je niskonaponska mreža u Karađorđevoj ulici u Uzveću dužine 1,5km za šta je opredeljeno 3 miliona dinara.
Izvršena je rekonstrukcija mreže niskog napona u Belotiću dužine 2km i izgradnja voda 20Kv na izvodu ka Štitaru dužine od 700 metara u vrednosti od 5 miliona dinara. Izgrađen je dalekovod 20Kv dužine 1,2km , trafostanice „Klenje 18“ i mreže niskog napona u vrednosti od 5 miliona dinara. Takođe, urađen je i dalekovod u dužini od 800m , trafostanice i niskonaponske mreže – Klenje 15 za šta je opredeljeno 6 miliona dinara, a izgrađene su i 3 trafostanice u naseljenim mestima Dublje i Klenje što je koštalo 5 miliona dinara. Mreže niskog napona ka Groblju i izmeštanje voda 20Kv koji je išao preko stambenih objekata u ul Haralampija Janaćkovića u Crnoj Bari iznosile su 3 miliona dinara, a izgradnja mreže niskog napona u ul.Mike Vitomirovića u Bogatiću dužine 500m u pravcu ka Belotiću koštala je 5 mil dinara.
U 2019. godini osim izrade projektne dokumentacije za izvođenje energetskih radova mreže niskog napona u naponski ugroženim lokacijma u naseljenim mestima Badovinci, Glogovac, Crna Bara, Dublje i Glušci, očekuje se i završetak radova na energetskim objektima, čije je ukupno investiciono ulaganje oko 60 miliona dinara.
-U drugoj završnoj fazi planiramo izgradnju dalekovoda 20 KV Bogatić –Badovinci od groblja u Klenju do ulaza u Badovince u dužini od 3.5 km, završetak raspleta 20 Kv u centru Badovinaca, izgradnju mreže niskog napona u ulici „Novoprojektovana“ u Bogatiću, izgradnju podzemnog voda u dužini od 600 metara od TS Bogatić do TS Glogovac u cilju omogućavanja dvostranog napajanja za naseljeno mesto Bogatić. Takođe, u planove za narednu godinu spada i izgradnja MNN i trafostanice na relaciji Glogovac 4 –Banovo polje, izgradnja voda 20 Kv Sovljak-Banovo polje-Mačvanska Mitrovica radi spajanja mreže Bogatić-Sremska Mitrovica u cilju obezbeđivanj dvostranog napajanja, kao i radovi u naseljenim mestima Crna Bara, Glušci, Dublje i Glogovac – istakao je Petrović.
K.J.Đ

Najnoviji broj

14. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa