Инфо

27. децембар 2018.27. дец 2018.
РЕЗУЛТАТ СКЛОПЉЕНОГ УГОВОРА ИЗМЕЂУ ОДС ЕПС ШАБАЦ И ОШТИНЕ БОГАТИЋ

Радови вредни осамдесет милиона динара

Укупним и планираним инвестиционим улагањима чине се знатни напори да се реше проблеми у квалитетном напајању елекричном енергијом становништва територије општине Богатић уз давање доприноса и стварању бољих услова за живот и пословање уз отварање нових радних места и инвестиција у општини Богатић
У циљу побољшања енергетских услова за редовну испоруку електричне енергије на територији општине Богатић, ОДС ЕПС Дистрибуција Шабац и Општина Богатић склопили су Уговор о регулисању међусобних односа на реализацији улагања у енергетску мрежу а који се односи на израду пројектно - техничке документације на основу којих се по прибављану урбанистичке документације врши изградња енергетских објеката. По изради пројектне документације, током 2017. и 2018. године изведени су инвестициони радови у износу од око 80 милиона динара.
-Капиталан пројекат је изградња далековода 20 КВ од Богатића до Бадовинаца, чије ће укупно инвестиционо улагање износити око 70 милиона динара а које ће омогућити редовно напајање електричном енергијом насељених места Клења, Бадовинаца и Салаша Црнобарског, чиме ће се омогућити двосмерно напајање и растеретити постојећи извод Клење и елиминисати прекиди у снабдевању електричном енергијом у овом делу општине – истакао је Небојша Петронић, заменик председника Општине Богатић и додао да се током 2018. године изведени радова на првој фази пројекта чији се завршетак очекује у првој половини 2019. године.
Један од реализованих радова је изградња магистралног вода 20кВ од ТС 110/20кВ Богатић до гробља у Клењу, дужине 8км, за независно формирање новог извода Богатић- Бадовинци, и реконструкција постојеће мреже ниског напона у целој дужини што је прва фаза за коју је опредељено 45 милиона динара. Такође, Реконструисана је нисконапонска мрежа у Карађорђевој улици у Узвећу дужине 1,5км за шта је опредељено 3 милиона динара.
Извршена је реконструкција мреже ниског напона у Белотићу дужине 2км и изградња вода 20Кв на изводу ка Штитару дужине од 700 метара у вредности од 5 милиона динара. Изграђен је далековод 20Кв дужине 1,2км , трафостанице „Клење 18“ и мреже ниског напона у вредности од 5 милиона динара. Такође, урађен је и далековод у дужини од 800м , трафостанице и нисконапонске мреже – Клење 15 за шта је опредељено 6 милиона динара, а изграђене су и 3 трафостанице у насељеним местима Дубље и Клење што је коштало 5 милиона динара. Мреже ниског напона ка Гробљу и измештање вода 20Кв који је ишао преко стамбених објеката у ул Харалампија Јанаћковића у Црној Бари износиле су 3 милиона динара, а изградња мреже ниског напона у ул.Мике Витомировића у Богатићу дужине 500м у правцу ка Белотићу коштала је 5 мил динара.
У 2019. години осим израде пројектне документације за извођење енергетских радова мреже ниског напона у напонски угроженим локацијма у насељеним местима Бадовинци, Глоговац, Црна Бара, Дубље и Глушци, очекује се и завршетак радова на енергетским објектима, чије је укупно инвестиционо улагање око 60 милиона динара.
-У другој завршној фази планирамо изградњу далековода 20 КВ Богатић –Бадовинци од гробља у Клењу до улаза у Бадовинце у дужини од 3.5 км, завршетак расплета 20 Кв у центру Бадовинаца, изградњу мреже ниског напона у улици „Новопројектована“ у Богатићу, изградњу подземног вода у дужини од 600 метара од ТС Богатић до ТС Глоговац у циљу омогућавања двостраног напајања за насељено место Богатић. Такође, у планове за наредну годину спада и изградња МНН и трафостанице на релацији Глоговац 4 –Баново поље, изградња вода 20 Кв Совљак-Баново поље-Мачванска Митровица ради спајања мреже Богатић-Сремска Митровица у циљу обезбеђивањ двостраног напајања, као и радови у насељеним местима Црна Бара, Глушци, Дубље и Глоговац – истакао је Петровић.
К.Ј.Ђ

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa