Info

27. decembar 2018.27. dec 2018.
Za vlast šarena laža, opoziciji ce vitamin
TRADICIONALNI NOVOGODIŠNjI INTERVJU
"GLASA PODRINjA" SA DEDA MRAZOM

Za vlast šarena laža, opoziciji ce vitamin

Ja ne mogu da razgraničim šta je, gde je, kome ovde, kome onde. Ako nećete sami sebi da pomognete, a nećete, ni svi Deda Mrazovi ovog sveta, sa svim svojim irvasima, ne mogu to da učine. Najviše mi traže - posao
Šta god ko mislio, i mi u Srbiji smo zaslužili da nam Deda Mraz dođe i donese poklon. Generalno bili smo dobri za njega, koliko smo bili dobri sami sebi to je već neko drugo pitanje.
Elem, Deda Mraz je, eto, svratio u i naše krajeve.
- Nikada u novijoj istoriji Dedamrazovanja, nisam imao priliku da vidim ovako zlatno doba. Drago mi je što vidim da je standard sve veći, plate su dobre, penzije rastu... Ček, ček, nije ovo za vas, ovo je za Slovačku. Malo sam pobrkao. Dobro je ovde, veri najs - kaže Deda Mraz za "Glas Podrinja" u tradicionalnom novogodišnjem razgovoru.
Šta ste doneli našim državnicima?
- Oni imaju mnoge želje koje ja, na žalost nisam mogao da ispunim. Nije to, brate, za mene. Ja ne mogu da razgraničim šta je, gde je, kome ovde, kome onde. Moje je da ulepšam svima kojima mogu ulazak u Novu godinu. Odlučio sam da im poklonim jednu veliku - Šarenu lažu. Oni to vama dele iz godine u godinu, pa je red da malo i sami uživaju u njoj.
A, opoziciji?
- Hteo sam da im poklonim steroide, ali sam odustao. Nekako moraju da ojačaju, da dobiju snagu. I meni je palo na pamet da su steroidi pravo rešenje. Problem sa steroidima je u tome što vas napumpaju i onda brzo izduvaju te mišiće, pa se sve vrati na isto. One plave tabletice sam prošle godine podelio ovima na vlasti, i vidim da radnja i dalje traje. Mislim, da ću se na kraju odlučiti za ce vitamine i čaj od nane. Trebaće im, zima je, a koliko čujem, šetnje su tek krenule.
Ima li nama pomoći, Deda Mraze?
- Ako nećete sami sebi da pomognete, a nećete, ni svi Deda Mrazovi ovog sveta, sa svim svojim irvasima, ne mogu to da učine. I mnogo verujete u bajke. Nismo ni mi svemoćni. Svake godine nas je sve manje, sve više ih je u penziji, a i sami znate kako je to kada odete u penziju. Dobro, vi ne znate, daleko ste od penzije, još jedno 30 godina, pa eto i vama čeka, onog penzionerskog. Nude neke ugovore na određeno, neće niko da radi. A, posla ima. Niste vi jedini, jeste jedinstveni, ali moramo i druge narode da obiđemo. Nisu ni oni nešto bolji od vas, ali su malo sređeniji, opušteniji, zadovoljniji. Uozbiljite se i pustite nas da obradujemo vašu decu. Za vas je kasno.
Šta je ono što mi najviše tražimo od Deda Mraza?
- Nećete mi verovati, a to je - posao, i to pod uslovom da nije za minimalac. Mnogo ste se nešto razvrednili. Jedino još da vidim i to čudo da se i Crnogorci bacaju za posao, pa da ostavim ova moja kolica i irvase za sva vremena. Kažu da je posao u Srbiji teško dobiti. Doduše, "daleko malo" je lakše ako se, tako kažu, učlanite u neku stranku. Ja ne učestvujem na izborima, pa i ne mogu baš da im pomognem.
Da li je tačno da ste se, ipak, malo razočarali u našu državu?
- Mnogi od vas misle da smo mi Deda Mrazovi neko ko radi samo tu oko Nove godine. Nije tako. Radimo svaki bogovetni dan, u tri smene, i subotom i nedeljom. Plaćeno nam je prekovremeno angažovanje, ne mogu da se žalim, Mnogo čitamo, gledamo, slušamo. Vidimo kako se ovaj vaš glavni šef mnogo hvali kako je dobar sa svim državnicima u svetu. Svuda je bio i video se sa važnim ljudima i to po nekoliko puta. Samo nas Deda Mrazove nije posetio. Možda je to zbog toga što ima Deda Mrazova koji dele paketiće i na Kosovu, ali ga mi nismo priznali. Nama te granice ništa ne znače, često i zalutamo. Ako imate neku vezu, ugovorite nam sastanak. Voleo bih da se vidim sa vašim šefom da popričam. Samo nemojte u subotu, velika je gužva u vašem glavnom gradu.
Mnogi su, zahvaljujući vama uspeli, prosperirali?
- Kako da ne. Jedan me je onomad zamolio da mu prenesem neku lovu iz Kanade od tetke kako bi kupio neki stan. Nije od mene tražio ništa, ali čujem da je sada visoko kotiran. Jedan je tražio da bude ministar, i evo ga, i dalje sedi u vladi, mada najavljuje da neće u sledećoj. Jedan je molio da bude gradonačelnik, ali ja sam u džaku imao samo fotelju koja je namenjena zameniku gradonačelnika. Vidim, međutim, da mu dobro ide. Ima čak i emisiju - Pitajte zamenika gradonačelnika.
Šta biste nam, na kraju, poručili, onako od srca?
- Nešto mi se čini da se malo volite. Budite više zagrljeni u 2019. godini. Više se držite za ruke. Ljubite se. Uživajte u životu. Penzija brzo dođe, iako vam se čini da je daleko. Evo, i meni se bliži. Još par stotina godina i neću više moći da teglim ovaj džak na leđima. U zdravlju se gledali i dogodine.
I dalje u formi
Naš sagovornik i ovom prilikom je Bora Božanić koji je već 45 godina Deda Mraz. Nama je najomiljeniji od svih drugih. Glumac je 42 godine i za razliku od pravog Deda Mraza, u penziji. Sad, da li baš uživa ili ne, to najbolje on zna. Na našu radost i radost sve naše dece, i dalje je u formi. Sigurno je i zbog toga što je već 22 godine član ekipe Čivijaške vrteške koja nam se redovno obraća sa talasa Radio Šapca. Ume pošteno i da udari i to radi 25 godina kao dobošar Čivijaške Republike.
N. K.

Najnoviji broj

14. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa