24. januar 2019.24. jan 2019.
Pravda spora, ali dostižna
KONFERENCIJA POVERENIŠTVA SRPSKE NAPREDNE STRANKE

Pravda spora, ali dostižna

Povereništvo Srpske napredne stranke održalo je u ponedeljak konferenciju za medije, na kojoj su govorili o presudi Višeg suda u Šapcu gradonačelniku Nebojši Zelenoviću. Poverenik Aleksandar Pajić je pročitao deo presude kojom se gradonačelnik proglašava krivim što je kao odgovorno lice “protivpravno odredbi člana 54 Zakona o budžetskom sistemu stvorio obaveze, i na teret računa budžeta odobrio plaćanje rashoda i izdataka”.
-Mi smo više od 40 puta na skupštinskim sednicama, konferencijama, gostovanjima u medijima, upozoravali Sud na period u kom mora da se donese presuda da krivično delo ne bi zastarelo. Uspeli smo u tome. Nebojša Zelenović će ostati zapamćen kao najlošiji gradonačelnik Šapca ikada, jedini sa krivičnom presudom za zloupotrebu budžetskih sredstava, rekao je Pajić i dodao da je pravda spora, ali dostižna, te da je na ovaj način poslata poruka da se ne isplati vršiti krivična dela.
Pajić je rekao da se nada da će gradonačelnik Zelenović sam podneti ostavku i da neće čekati da bude razrešen.
Poverenik Boban Birmančević je rekao da ovo nije samo presuda gradonačelniku Šapca nego i predsedavajućem Saveza za Srbiju. Istakao je da nije bitno da li će gradonačelnik podneti ostavku, koliko je za građane Šapca važno da znaju da je zloupotrebio budžet. Naveo je da će se obratiti Agenciji za borbu protiv korupcije sa pitanjem na šta građani Šapca imaju pravo kada se na mestu gradonačelnika nalazi neko ko ima presudu za krivično delo.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa