14. februar 2019.14. feb 2019.
„FENjERAŠ“ KAO NAGRADA
RUKOMET: SUPER LIGA (M)

„FENjERAŠ“ KAO NAGRADA

Nije u duhu fer pleja, nije ni pametno bilo kog rivala potceniti, no svakako da je razlika između METALOPLASTIKE i požeške SLOGE nekoliko klasa, te da, prema svim parametrima, meč u subotu bi morao biti rutinski trening za „plave“ u okviru nastavka priprema za plej of.
Šapčani su sigurno drugi, jednako daleko od prvog i trećeg mesta, punih devet bodova ispred prve ekipe koja je van vodećeg kvarteta i više nema dileme da će u plej of. Kako se ne prenose bodovi, nije mnogo važno da li će ekipa biti druga, treća ili četvrta na kraju Super lige, te su svi preostali mečevi prilika da se tim uigrava za prolećne izazove. Ime kluba iz Šapca obavezuje, a da to shvataju trenutni predstavnici bivšeg dvostrukog šampiona Evrope, dokazuju nizom pobeda. „Obilić“ je rutinski savladan, a potom u veliko derbiju i Zvezda. Za dobre igre „nagrada“ bi mogla biti lakši meč ovog vikenda.
Požežani su odavno niželigaši, veliki „projekat“ kluba je doživeo krah i tim mora u novu „priču“. Početak teško može iz elite, te se mladi tim priprema da završi Super ligu, a potom iz Super B lige, u sezoni 2019/20. krene na novi put ka eliti. Bez bodova su, najmanje datih pogodaka, najviše primljenih golova. Dimitrijević, Pavlović i Marjanović predvode neku, nadaju se, novu uspešnu generaciju. Svakako će biti poslednji i posle 22 kola.
Duel u subotu je lepa prilika za Đorđa Teodorovića da pruži šansu igračima sa nešto manjom minutažom.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa