Berza

  • aero 875 ▲ 2,94%
  • epen 13.465 ▼ -3,82%
  • fito 2.801 ▲ 0,04%
  • gfom 359 ▲ 8,79%
  • kopb 5.402 ▲ 1,92%
  • lsta 500 ▼ -0,99%
  • niis 680 ▼ -0,15%
  • ppva 1.800 ▲ 20,81%
  • tgas 11.839 ▲ 2,06%
  • vbse 1.760 ▲ 13,55%
(21. mart 2019.)
SEDNICA SO KOCELjEVA

PLjUŠTALE UVREDE

Prvu ovogodišnju sednicu lokalnog parlamenta, održanu u ponedeljak, obeležio je nedoličan rečnik i uvrede koje je na račun opštinskih čelnika ali i predsednika države uputio odbornik opozicije Mioljub Milošević, nazivajući ih neprimerenim imenima. Osim toga, svojim nastupom za skupštinskom govornicom prilikom razmatranja Statuta opštine Koceljeva on je izrazio i nepoštovanje prema predstavnicima vladajuće većine, jer je komentarišući deo koji se odnosi na mogućnosti i mehanizme učešća građana u vlasti preko odbornika u skupštini rekao da mu je poznato da ova opština ima skupštinu ali ne i odbornike.
Reagujući na neprimeren rečnik i narušeno dostojanstvo skupštine odbornik Stanislav Momirović poručio je da se sa cirkusom mora prestati.
–Prvo naš predsednik države ima ime i prezime i tu smo da ga poštujemo dok je naš predsednik. Tako je i za sve funkcionere u opštini. Možemo ih kritikovati i ukazivati na njihove greške ali ih nazivati njihovim imenom i prezimenom. Treba iznositi argumente, jasne i glasne. Ništa nemam protiv kritike ali ovakva vređanja su nedopustiva. Tačno je da mi nemamo opoziciju, ni u opštini ni u državi. Kamo sreće da je imamo i da nam nude neko rešenje, drugačije bi bilo- rekao je Momirović i pozvao na poštovanje ličnosti i na pokretanje disciplinskog postupka protiv onih koji čine suprotno.
Milošević je, između ostalog, iskazao nezadovoljstvo i zbog informisanja javnosti o skupštinskim diskusijama smatrajući da one u medijima nisu prenete na adekvatan način.
–Ima opozicije ali opozicija nema način da se oglašava. Ovde nema sredstava informisanja- rekao je odbornik opozicije.
Na ozbiljnost u radu skupštine pozvao je i predsednik opštine Dušan Ilinčić, reagujući na uvredljiv rečnik i tvrdnje odbornika Miloševića da je opština u kriminalu.
–Koriste se reči koje nisu za govornicu ni za skupštinu. Ova skupština ne zaslužuje ni ovakav način razgovora ni ovakvo vođenje skupštine. Za sve postoje više instance. Umesto da pričamo o rekonstrukciji škole u Kamenici, o izgradnji fiskulturne sale, o urađenom asfaltu do škole u Gradojeviću, da pričamo o pozitivnim stvarima, mi se bavimo negativom. Hajde da pomenemo Zukve gde je jedan čovek samoinicijativno renovirao školu. Non stop pominjete neki kriminal. Dajte da vidimo u čemu je to kriminal. Država nam pomaže, daje da rekonstruišemo školu, uradimo put. Pa to je zato što dobro radimo na nivou lokalne samouprave- rekao je Ilinčić.
Odbornica Milka Snegić je podsetila prisutne da sve ono što se kaže, a ne dokaže, nema težinu.
–Ako ima elemenata kriminala, zna se, ide krivična prijava. A rekla-kazala, mi moramo da se uzdignemo iznad toga- smatra Snegić.
IMENOVANjA DIREKTORA I ČLANOVA ŠKOLSKOG I UPRAVNOG ODBORA
Na ovonedeljnoj sednici SO-e Koceljeva četvorogodišnji mandat za direktora Centra za socijalni rad u ovoj opštini ponovo je poveren Zorici Savić, diplomiranom psihologu. Izabran je i školski odbor koceljevačke osnovne škole. U njega su iz reda zaposlenih imenovani Milka Matić iz Koceljeve, Tomislav Živanović iz Svileuve i Dušica Đorđić iz Koceljeve. Novi članovi iz reda roditelja su Nikola Vejin iz Kamenice, Branka Radojčić iz Brdarice i Zorica Ilić iz Donjeg Crniljeva, dok će predstavnici lokalne samouprave u novom školskom odboru biti Vesna Ilić iz Koceljeve, Radiša Gligorić iz Brdarice i Janko Vučinić iz Donjeg Crniljeva.
Zbog odlaska u starosnu penziju člana UO Biblioteke “Janko Veselinović” razrešen je Ljubiša Nikić, a iz reda zaposlenih imenovana je Bosiljka Pavlović.
V. B.

Najnoviji broj

11. jul 2019.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa