Info

21. mart 2019.21. mar 2019.
Krivina u ogledalu

Kukavica

Prvorođeni je još jednom, Bog te pita koji put u nizu, pokazao da je najobičnija kukavica. I to je teza koja mi je u glavi svih ovih sedam godina njegove vladavine.
Tokom svoje, otvoreno pišem i bez ijednog slova zadrške, diktature, godinama vređa i optužuje svoje aktuelne političke protivnike nazivajući ih fašistima, lopužama, lažovima, ološem, huljama, kretenima. I kada se desilo da je taj ološ, ti fašisti i lopovi, nasilno uđu u zgradu Radio televizije Srbije država je tukla i pohapsila sve, samo njih ne. Lično sam svedok reči jednog od lidera Saveza za Srbiju Boška Obradovića, okarakterisanog kao vođe nasilnog ulaska u RTS, da je on taj koji je predvodio ljude, da treba njega da uhapse, a ne decu i da neće da se poziva na imunitet. I drugi lider SZS Dragan Đilas više puta je ponovio što ga ne hapse ako je lopov.
Ne sme Prvorođeni to da uradi, jer se njegov život svodi na merenje visine rejtinga. Taj njegov rejting u mnogome zavisi upravo od toga. Kada bi uhapsio Obradovića ili Đilasa, njegov bi pao, a podigao bi se upravo onima koji su iza rešetaka. Boli njega uvo za pravo i pravdu. Više mu znači to da ih vređa nego da budu uhapšeni, sve dok mu to donosi dobar rejting. I to je kompletna filozofija njegove vlasti i vladavine. Kada ne može prirodno da mu se podigne, on onda koristi vijagru u vidu izmišljenih afera, vređanja, lažnih optužbi i putem svojih mnogobrojnih megafona pumpa javno mnjenje. U te veštačke stimulanse sigurno spada i činjenica da je napunio zatvor klincima, jednim srednjoškolcem, studentima i momcima koji se mesecima sprdaju sa njim praveći performanse koji ga dovode do ludila
Decu si nam pohapsio, monstrume jedan. Fantome koji su preko noći porušili Savamalu ne pada ti na pamet da spomeneš, Simu iz Grocke si pustio da se brani sa slobode, Jutka ti drži miting podrške samom sebi i tebi, Babićev vozač koji je ubio ženu na naplatnoj rampi je pušten na slobodu. Nemaš ti ono što Informer tvrdi da imaš ni onaj objekat nelegalni na Kopaoniku da srušiš, jer se tvoji pajtaši tamo bahate, a decu nam biješ i hapsiš. Provela su ta deca više vremena u zatvoru nego što je, na primer, jedan Bogoljub Karić. Klinci su brzopotezno poslati u zatvor, a Đura Mutavi je 12 puta odlagao odlazak u apsanu. I, onda optužuješ opoziciju da je tu decu zavela, da ih je ostavila na cedilu, da ih advokati ne posećuju, a ti ih eto puštaš.
Ne verujem da u ovoj našoj Srbiji može bilo kakva odluka da se donese bez tvog amina, tako da ne verujem da su prekršajne presude tek tako povučene, ali te je zeznuo jedan sudija i to onaj iz Višeg suda. Taj hrabri sudija je pustio da se sa slobode brane „fantomi“ iz Zrenjanina koji su u zgradu RTS uneli električnu testeru i jedan balvan. U tome si ti video zort, a radilo se performansu u vezi sa činjenicom da je tvoj potrčko posekao sve drveće koje mu se našlo na putu ka izgradnji nekakve gondole. Pozajmio je od komšije tu testeru Minja Pernat iz Zrenjanina i zato nije smeo da je baci negde, jer je morao da je vrati. Zeznuo se, nije trebalo sa testerom da uđe u zgradu Javnog servisa, ali baš da dobije onakve batine u hodniku te iste zgrade od policajaca koji su radi učinkovitosti skinuli rukavice dok su ga lemali, mnogo je. Sada mu preti kazna zatvora od tri godine.
Prvorođeni se uvek krije iza pravosuđa, i onih pre njega. Oni su krivi za ovakvo stanje u pravosuđu, za to što Tužilaštvo ne podigne optužnicu protiv Đilasa za krađu državnih para, protiv Obradovića za fašizam i upad u RTS. On, mučenik, samo govori istinu i ne plaši se da je izrekne. Tako napada i kolege sa RTS. Te ona je u vezi sa onim, te urednike nije on postavljao, te RTS nije objektivan, te on nije nikoga zaposlio u Javnom servisu. Prvorođeni bi verovatno voleo da svi mediji u Srbiji budu kao Pink i kao Informer. To je za njega primer objektivnosti. RTS je za Pink, primera radi, primer neviđene objektivnosti. Čovek koji u sebi nema ni zrnce demokratije veruje da su objektivni mediji samo oni koji prenose jednu stranu - njegovu.
Srbija zahvaljujući svom predsedniku odavno nije normalna zemlja i nema šanse da to postane sve dok je on na njenom čelu. Sve Jutke, Sime, Babići ovoga sveta su utelotvoreni u njega poput onog stvora kojeg je čuveni društveni mislilac Tomas Hobs nazvao - Lavijatan. Taj Levijatan u svojim rukama drži i mač i vagu, i štap i šargarepu. Za to vreme, podanici samo klimaju glavom nesvesni svoje propasti i činjenice da će sve ovo jednom proći.
Naša zemlja ima, međutim, šansu. Ta šanse se ogleda u mogućnosti i veri da posle ovog zla više nikada niko ne napravi grešku kakva je napravljena 6. oktobra 2000. godine kada su sklapani paktovi sa svim znanim i neznanim đavolima. Srbija vapi za slobodom i pravdom, a nje ne može biti sa njim na čelu. I to mora, pre svega, da shvati običan svet, a onda i oni koji su zarad sitnih privilegija, lažnih titula i diploma, zaplovili tim zlokobnim brodom. Do tada, ne preostaje nam ništa drugo nego da održavamo ovaj plamen slobode sve dok se ne pretvori u buktinju.
Nenad Kulačin

Najnoviji broj

14. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa