28. mart 2019.28. mar 2019.
Impresioniran viđenim
AMBASADOR NEMAČKE TOMAS ŠIB POSETIO ŠABAC

Impresioniran viđenim

Ambasador Savezne republike Nemačke Tomas Šib u ponedeljak je bio u poseti Šapcu. Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović, sa saradnicima, ambasadoru je predstavio razvojne projekte i privredne potencijale grada, a poseban akcenat je stavljen na Industrijsku zonu, projekat “Savapark” , “Vinaverove dane evropske kulture” i na projekat za pokretanje Šabačkog inovacionog centra.
Ambasador Šib je na funkciju imenovan u avgustu prošle godine. Sada je prvi put boravio u Šapcu.
-Od gradonačelnika i njegovih saradnika sam čuo veoma zanimljive stvari o Šapcu. Impresioniram sam onim što sam saznao za vreme ove prezentacije i svim što je do sada urađeno i postignuto u Industrijskoj zoni, u sektoru poljoprivrede i uopšte za poboljšanje života građana Šapca. Saznao sam i interesantne stvari o bogatom kulturnom životu u gradu. Ono što mi se posebno svidelo je što je ovo moderan i dinamičan grad i što građani aktivno učestvuju u procesu odlučivanja. Postoji kontinuiran dijalog između građana i administracije u gradu i to mi se posebno dopada, istakao je nemački ambasador nakon prezentacija održanih u Gradskoj kući.
Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović zahvalio se ambasadoru Šibu na poseti. Naveo je da je ona izuzetno važna za grad, pogotovo zato što je postojala dobra saradnja i sa prethodnim ambasadorom Akselom Ditmanom u više različitih projekata.
-Nemačka, kao jedan od stubova nosilaca EU je dosta pomogla u svim evropskim projektima koji su realizovani u gradu Šapcu u vrednosti od 30 miliona evra, a naglasio bih i projekte koje smo radili zajedno sa Nemačkom razvojnom bankom i Nemačkom agencijom za razvoj u polju širenja vodovodne i kanalizacione mreže, širenja toplovodne mreže i modernizacije naše Toplane. Jako je važno da imamo dobru saradnju i da novi ambasador ima priliku da sazna kako izgleda najveća industrijska zona u Srbiji i kako gradovi u Srbiji mogu i treba da izgledaju u budućnosti, kako građani treba više da budu uključeni i procese odlučivanja i kako ne možemo da pomerimo naše živote ako ne ulažemo više novca u kulturu kao bazičnu potrebu. Ambasador je imao priliku da se upozna sa svim našim projektima i da stekne kompletnu sliku o malom, ali modernom gradu koji ima jasnu putanju i cilj kako želi da bude deo uređene evropske porodice, rekao je gradonačelnik Zelenović.
Ambasador Šib je posle Gradske kuće posetio Radio televiziju “Šabac” i “Glas Podrinja”. Nakon toga, otišao je u preduzeće “Agro Iris”, a obilazak Šapca završio je u Glušcima, u domaćinstvu Budimirović koje proizvodi kozji sir.
U poseti “Glasu Podrinja”
Njegova ekselencija ambasador Nemačke Tomas Šib posetio je u ponedeljak i redakciju Glasa Podrinja.
Prilikom posete Glasu Podrinja, direktor naše kuće Zoran Živković je upoznao ambasadora Šiba sa svim aspektima rada naše redakcije, kao i sa činjenicom da smo prva medijska kuća u mačvanskom regionu koja ima i svoju android aplikaciju.
Ambasador Šib je istakao da je od velikog značaja postojanje nezavisnih medijskih kuća, poput Glasa Podrinja, i dodao da Nemačka snažno podržava slobodne medije.
M.M.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa