Info

28. mart 2019.28. mar 2019.

Nove pretnje gradonačelniku Šapca

Gradonačelniku Šapca Nebojši Zelenoviću su u ponedeljak, dok je na svom radnom mestu čekao ambasadora SR Nemačke, direktno upućene pretnje. Muškarac star oko šezdeset godina ušao je u radne prostorije gradonačelnika i u prisustvu njegovih saradnika vulgarno ga vređao i pretio rečima: „Doći ću ti u kuću da se obračunam sa tobom“.
Policija je odmah obaveštena o slučaju.
U decembru prošle godine gradonačelniku Šapca upućene su pretnje i poziv za linč. Tada je jedan od korisnika Fejsbuka naveo adresu na kojoj gradonačelnik stanuje sa porodicom i pozvao ostale korisnike te društvene mreže da se „okupe ispred zgrade i oteraju ga iz grada“.
Odbornici Srpske napredne stranke u šabačkom parlamentu su više puta, u direktnom televizijskom prenosu, gradonačelnika Zelenovića optužili za izdaju i umešanost u kriminalne radnje, čime su iznova stvarali atmosferu linča i pozivali na nasilje.
Ovakvo ponašanje i istupi pojedinaca direktna su posledica atmosfere u društvu koju kreira lično Aleksandar Vučić svojom agresivnom retorikom i putem medija koje apsolutno kontroliše.

Najnoviji broj

14. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa