28. mart 2019.28. mar 2019.
U ČAST PRVIH VANILICA U SRBIJI
NAJBOLjI ITALIJANSKI PEKARI I POSLASTIČARI U ŠAPCU

U ČAST PRVIH VANILICA U SRBIJI

U Gornjoj Vranjskoj, 6. i 7. aprila, u poslovnim prostorijama firme N&G Bakery, održaće se prvi Sajam pekarstva i poslastičarstva. Tim povodom, gosti sajma i našeg grada, biće najčuveniji italijanski pekari i poslastičari, vični u pripremanju najukusnijeg peciva, slatkiša, ali i čuvenog italijanskog sladoleda.
Osim što će posetioci Sajma biti u prilici da od italijanskih majstora pekarstva i poslastičarstva „ukradu“ recepte i tajne sastojke, zainteresovani za ove zanate će na jednom mestu moći da dobiju sve informacije o pokretanju sopstvenog biznisa u ovoj oblasti.
Predviđeno je da u zvaničnom delu programa budu održane prezentacije najsavremenijih pekarskih i poslastičarskih mašina, a tim povodom predviđeni su i sajamski popusti za kupovinu opreme.
Priliku da predstave svoje umeće i specijalitete imaće i majstori iz Srbije, pa će za kolege iz Italije i posetioce Sajma, srpske poslastice od testa pripremati majstor Jožika.
Goste iz Italije, organizatori počastiće i vanilicama, poslasticom koja se prvi put poslužila na dvoru Jevrema Obrenovića, pa će im se, ujedno, ispričati i priča o bogatoj istoriji Šapca, čuvenog trgovačkog grada, koji je taj status zadržao i do danas.
Upravo tako se i rodila ideja da se u Šapcu organizuje ovakav događaj, koji će u dva dana trajanja objediniti tradiciju i poslovanje, ali i produbiti veoma dobru poslovnu saradnju koju ova šabačka firma ima sa najčuvenijim italijanskim firmama za proizvodnju mašina za pekarsku i poslastičarsku industriju.
Sajam je otvoren za sve zainteresovane posetioce, a oba dana Sajma program počinje od 9 časova.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa