28. mart 2019.28. mar 2019.
Vršenje analiza vode, vazduha i zemljišta

Utvrđivanje izvora zagađenja

Kako do sada nisu dobijene zvanične inforkmacije u vezi sa podacima i analizama izvršenim u prethodnom periodu povodom požara koji je izbio u fabrici „Kemis“, Grad Šabac je rešio da se obrati akreditovanoj ovlašćenoj organizaciji Zavodu za javno zdravlje u cilju vršenja analiza vode , vazduha i zemljišta.
-Tokom sledeće nedelje planiran je izlazak na teren ovlašćenog lica sa timom eksperata, u cilju prikupljanja informacija u vezi sa izvorima zagađenja. Nakon toga će uslediti analiza vode, vazduha i zemljišta – istakla je Olivera Kikanović, inspektor za Zaštitu životne sredine GU i dodala da je za narednu nedelju planiran vanredni inspekcijski nadzor od strane inspektora za zaštitu životne sredine.
-Nakon toga biće vršeno preispitivanje rešenja izdatog od strane nadležnog organa GU Šapca. Nakon izvršenog inspekcijskog nadzora inspektora za zaštitu životne sredine, jedinice lokalne samouprave zatražiće informaciju u vezi sa tim šta je iniciralo požar i koje mere su preuzete povodom sprečavanja zagađenja životne sredine i zdravlja ljudi, rekla je Kikanovićeva.

K.J.Đ

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa