30. maj 2019.30. maj 2019.
PRIPADAMO ELITI
FUDBAL: FILIP PEJOVIĆ, KAPITEN „MAČVE“

PRIPADAMO ELITI

Sezona uspešna, uz žal za plej ofom. Pokazali zrelost i iskustvo. Bolji protiv jačih. Naredne sezone borba za plej of
Odrastao je uz stadion, dres sa grbom omiljenog kluba oblačio je gotovo 500. puta samo u seniorskoj konkurenciji. Prošao je sa svojom MAČVOM sve, od začelja na tabeli Srpske lige do polufinala Kupa Srbije i superligaških uspeha. Pamti poraze na nepoznatim lokacijama, ali danas predvodi igrače koji Beograd i Novi Sad napuštaju neporaženi. Staž u „Mačvi“ meri decenijama, u biografiji su dve superligaške sezone, a biće i treća, ponajviše zahvaljujući odbrani čiji je deo baš on, a koja je jedna od uspešnijih u Srbiji. To je FILIP PEJOVIĆ, kapiten i predvodnik generacije koja je prvi put u stogodišnjoj istoriji obezbedila tri sezone uzastopno u najvišem rangu.
- Zadovoljni smo sezonom, bilo je više dobrih nego loših momenata, mnogo više i moramo biti zadovoljni. Naravno, svi nosimo žal zbog izostanka nastupa u plej ofu gde, uveren sam, po kvalitetu pripadamo i što su rezultati pokazali – započinje „Peja kapiten“.
Šta je obeležje druge superligaške sezone?
- Demonstrirali smo iskustvo u odnosu na debitantsku godinu. Kada pogledate bodovni saldo, deluje da su to bile slične sezone, međutim ove smo imali više rutinskih pobeda, utakmica u kojima smo dominirali i rezultat nije dolazio u pitanje, što je nedostajalo prethodne. Svaka sezona u eliti je važna i svima je mnogo značila.
Malo ko je pominjao plej of u avgustu, a sada mnogi neskriveno žale što „Mačva“ nije nastupila u konkurenciji najboljih osam u Srbiji?
- U januaru smo proklamovali taj cilj, baš na osnovu igara u prvom delu sezone. Kada pogledate naše rezultate, oni su bolji protiv najjačih. Svi će pamtiti ove sezone bod protiv „Partizana“ u Beogradu, bod na „Karađorđu“, svi će pamtiti odličnu igru na Marakani, uprkos porazu, nećemo zaboraviti ni pobedu protiv „Čukaričkog“, bod protiv „Radničkog“, pobedu u Lučanima, pobedu protiv „Napretka“, a sve su to ekipe iz plej ofa, timovi koji su vodeći u Srbiji. Ipak, koštali su nas neuspesi protiv slabijih ekipa. Malo bodova smo osvojili protiv „Dinama“, „Zemuna“, „Rada“.
Ceo tim je izneo uspešno „sportski stres“ promene na mestu trenera koja nije usledila usled slabih rezultata?
- Nismo mnogo menjali sastav u odnosu na prethodnu sezonu i izgradili smo specifičan odnos sa Draganom Aničićem. Njegov odlazak nas je iznenadio, međutim ja sam ponosan na ekipu kako je odgovorila. Razumeli smo se lako sa Tešovićem i promena, koja nikada nije laka, nije se odrazila na rezultate. Održali smo kontinuitet rezultata i igara i imali mirnu sezonu.
Ligu su napustili „Zemun“ i „Bačka“, dok je blizu ispadanja i „Dinamo“. Iznenađujući ishod borbe za opstanak, ili ne?
- Mislim da ne. Sve ekipe koje se bore za opstanak su kasno počele da ostvaruju dobre rezultate, suviše su slabo igrali do pred sam kraj. Ekipe koje su ispale su realno i najslabije. Među njima su nijanse u razlici. Možda je realnije da su „Bačka“ i „Dinamo“ ispali , a da je „Zemun“ dobio priliku u baražu, ali sve su to nijanse.
Prvi put u istoriji MAČVA će treću uzastopnu sezonu igrati u najvišem rangu. Iskusniji za još jednu sezonu, kakve ciljeve klub treba da ima u godini velikog jubileja?
-Teško je pričati sada, još je rano. Pripreme počinju u junu, zavisi od planova kluba, prelaznog roka, mnogih faktora. Smatram da smo pokazali da je MAČVI mesto u Super ligi i da to više niko ne može da ospori. Verujem da klub treba da teži stalnom napretku, već sledeće sezone da napadnemo plej of, a dugoročno, klub kao što je MAČVA zaslužuje borbu za trofej u Kupu, plasman u Evropu. Možda to nekome deluje nerealno u ovom trenutku, ali do nedavno, pre samo nekoliko godina, plasman u Super ligu izgledao je kao dalek, neostvariv san, a sada smo stabilan superligaš. Nema razloga da ne sanjamo i ostvarujemo snove – uvereva Filip Pejović.
D. Blagojević

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa