13. jun 2019.13. jun 2019.
Završen Likovni konkurs "ZaRECIKLIRAJse"

Odgovorni prema životnoj sredini

Povodom 5. juna Svetskog dana zaštite životne sredine, Javno-komunalno preduzeće „Stari grad“, uz podršku Grada Šapca, u saradnji sa Školom primenjenih umetnosti, po drugi put organizovalo je Likovni konkurs za mlađe uzraste osnovnih škola na teritoriji grada pod nazivom „Zašto volim svoju planetu“.
Akcija je ove godine nosila naziv „ZaRECIKLIRAJse“, sa željom da se pokrenu stvari i da najmlađi kroz igru nauče nešto više o zaštiti životne sredine, reciklaži materijala i šta se se sve od njega može napraviti.
- Važno je da se deca edukuju o primarnoj selekciji otpada, o njegovom razvrstavanju na mestu nastanka, u domaćinstvu, kao i da shvate da gotovo svaki otpad može da ima neku upotrebnu vrednost. To treba iskoristiti, jer na na taj način štitimo i sebe i sredinu u kojoj živimo" - istakla je direktorka JKP "Stari grad" Snežana Đokić.
Na adresu JKP „Stari grad“ stigao je veliki broj radova koje su napravili učenici od prvog do četvrtog razreda šabačkih osnovnih škola, a četvročlana komisija koju su činili: načelnica društvenih deletnosti Tatjana Marković, Maja Đurđić, samostalni saradnik za zaštitu životne sredine, direktorka Škole primenjenih umetnosti Nevenka Đokić i profesor Mladen Pantelić, dodelila je nagrade za grupni rad, odeljenjima i školama i pojedinačne, za osnovce koji su pokazali posebnu kreatvnost. Učenice OŠ „Stojan Novaković“ za svoje idejno rešenje dobile su nagradu za najbolji grupni rad, robota od recikliranog mterijala.
-Veliko mi je zadovoljstvo što sam kao čan žirija imala priliku da učestvujem u odabiru radova na ovako edukativnom i zanimljivom konkursu za najmlađe. Učenici, nastavnici su pokazali koliko su ekološki odgovorni – navela je direktroka Škole primenjenih umetnosti Nevenka Đokić.
Završni program održan je na Gradskom trgu, uz izložbu radova, i program u kome je učestvovalo Kulturno-umetničko društvo „Abrašević“ sa folklornom i baletskom sekcijom.
-Ovakve akcije su lepe, korisne, razvojno stimulativne za decu. Treba da budu podržane, jer na taj način učimo najmlađe da budu odgovorni, društveno korisni čalnovi zajednice - rekla je učiteljica OŠ „Janko Veselinović“ Ljubica Simić.

Najnoviji broj

14. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa