13. jun 2019.13. jun 2019.
Počinju “Ruže Lipolista”
darivanjem ruža i koncertom slovačkog
duvačkog orkestra

Počinju “Ruže Lipolista”

U petak, 14. juna koncertom duvačkog orkestra Ministarstva unutrašnjih poslova Slovačke i podelom ruža biće najavljen ovogodišnji, 25. Festival cveća “Ruže Lipolista”.

Koncert jednog od najpoznatijih slovačkih muzičkih ansambala, počinje u 20 časova i 30 minuta na Trgu šabačih žrtava, uz bogat i raznovrstan repertoar. Slovački muzičari godišnje imaju preko 120 koncerata širom Evrope, a njihov dolazak u Srbiju retka je prilika da i šabačka publika uživa u nesvakidašnjem muzičkom događaju. Orkestar Ministarstva unutrašnjih poslova Slovačke učesnik je brojnih muzičkih festivala širom sveta, a tokom vikenda nastupiće u Beogradu.

Ovaj koncert, uz podelu najmirisnijih pozivnica – ruža, najava je jubilarnog festivala, koji će 22. juna u Lipolistu okupiti proizvođače i distributere iz Srbije i regiona, a, uz Bazar starih i umetničkih zanata, muzički program, radionice u aranžiranju, takmičenje učenika srednjih škola i koncert orkestra “Čivijaši” trajaće celog dana – od 13 časova, kada je zakazano svečano otvaranje, do večernjih sati, kada će biti proglašeni pobednici. Organizatori Festivala cveća “Ruže Lipolista” su Turistička organizacija grada Šapca i Udruženje “Ruže Lipolista”, pod pokroviteljstvom grada Šapca.

Najnoviji broj

14. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa