13. jun 2019.13. jun 2019.

Nesavesni građani ponovo odlagali otpad u kanale

Predstavnici Odeljenja Komunalne policije u Gradskoj upravi grada Šapca apeluju na sugrađane da ne odlažu otpad u kanale i vodotoke.
Kako je istakao Nenad Ilić, rukovodilac u Odeljenju Komunalne policije, odlaganje otpada u kanale i potoke može da dovede do plavljenja i izlivanja, koja mogu izazvati štetu na oranicama ili naseljima koja se nalaze u njihovoj blizini.
-Nažalost, najnovije primere smo zabeležili u Mišaru i Mačvanskom Pričinoviću. Po drugi put u poslednjih mesec dana, bili smo svedoci nemara sugrađana koji su odlagali otpad u putni kanal u Mesnoj zajednici „Mačvanski Pričinović“, čime su ugrozili vodotok, odnosno zapušili deo kanalske mreže. Napominjem da takvi postupci mogu dovesti do izlivanja kanala na njive. Pripradnici Odeljenja Komunalne policije su evidentirali dva različita lica u vršenju ovakve vrste prekršaja, rekao je Ilić.
On je dodao da je u poslednjih mesec dana, evidentirano još jedno lice, u Mesnoj zajednici „Mišar“ koje je, takođe, odlaganjem otpada u putni kanal u ovom naselju ugrozilo vodotok.
Ilić je podsetio da je Grad Šabac u toku 2015. i 2016. godine očistio više od 100 kilometara vodotokova i kanala drugog reda, i da zahvaljujući toj akciji, nije bilo izlivanja voda na oranice i u naselja. Podsetio je da ovakvi nemarni postupci, odlaganja smeća u kanale i potoke, sprečavaju normalan tok vode i dovode do zapušenja, što pri obilnijim padavima može dovesti do plavljenja.

Najnoviji broj

14. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa