Berza

  • dinnpb 5.850 ▼ -2,71%
  • jesv 6.800 ⚫ 0,00%
  • kmbn 2.158 ▼ -0,78%
  • mtlc 1.900 ⚫ 0,00%
  • niis 580 ▲ 1,75%
  • sttm 4.450 ▲ 1,14%
  • tlvc 2.566 ▼ -14,47%
  • zisr 3.303 ▲ 0,09%
(13. jun 2019.)
GRADSKA UPRAVA SE UKLjUČILA U REŠAVANjE PROBLEMA U NASELjU BENSKA BARA

Komunalni redari za miran san

Kako nezvanično saznaje Glas Podrinja, grad Šabac će angažovati tri komunalna redara koji će od 22 sata do šest sati ujutro boraviti u parku kod arteške česme u Barama, zatim u naselju Trkalište i u Velikom parku
Gradska uprava je ozbiljno shvatila apel građana naselja Benska bara i uhvatila se u koštac sa rešavanjem višegodišnjeg problema koji se tiče ozbiljnog kršenja javnog reda i mira.
Kako nezvanično saznaje Glas Podrinja, grad Šabac će angažovati tri komunalna redara koji će od 22 sata do šest sati ujutro boraviti u parku kod arteške česme u Bari, zatim u naselju Trkalište i u Velikom parku.
- Apsolutno smo svesni problema sa kojima su naši sugrađani u ovim naseljima suočeni. Svakodnevne žurke na otvorenom, praćene velikom drekom, godinama ne omogućavaju mirnu noć našim sugrađanima. To je nedopustivo i odlučili smo se za uvođenje komunalnih redara - kaže za Glas Podrinja neimenovani izvor iz Gradske uprave.
Ove tri lokacije su najproblematičnije u Šapcu. Prema našim saznanjima, komunalni redari će putem radio veze obaveštavati regularnu i komunalnu policiju koje će reagovati na svaki poziv komunalnih redara kada utvrde da je došlo do remećenja javnog reda i mira.
Iz policije smo, takođe nezvanično, dobili i informaciju da su i pripadnici SUP spremni da pomognu u rešavanju ovog problema i još jednom apelovali na sugrađane da ih slobodno obaveste o svakom problemu kojem su izloženi kako bi mogli da reaguju. Policija je spremna da pojača kontrolu na spornim lokacijama i ujedno poziva nadležne u gradu da iskoriste postojeću optiku u Šapcu kako bi se postavio kvalitetan video nadzor.
O problemu sa kojim su suočeni naši sugrađani u naselju Benska bara prvi je pisao Glas Podrinja. nama su se obratili stanovnici ovog naselja koji su iz godine u godinu izloženi sve većem nasilju mladih ljudi koji se iz noći u noć okupljaju u parku kod aterške česme i organizuju žurke sa glasnom muzikom koja traju do duboko u noć. Neretko su ti stanari bili izloženi i napadima usled kojih je dolazilo do lomnjave prozora i roletni na okolnim zgradama.

E. G. P.

Najnoviji broj

25. jun 2020.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa