4. jul 2019.4. jul 2019.
MOZAIK U ZAVRŠNOJ FAZI
VATERPOLO: VK „ŠABAC“

MOZAIK U ZAVRŠNOJ FAZI

Tim za narednu sezonu gotovo formiran. Kao osvajački duple krune Šapčani žele da pariraju svima u Srbiji i većiji u A1 ligi. Većina ključnih igrača produžila saradnju. Marković novi kapiten
Pripreme šabačkih vaterpolista počinju uskoro, no deo priprema koje su bile među dužnostima uprave privode se kraju. U štampanim medijima sa nacionalnom pokrivenošću, govorilo se u prethodnom periodu uglavnom o odlascima iz redova ŠAPCA, dok su manje spominjana nova imena u ekipi.
U timu neće biti kapitena Gojka Pijetlovića i centra Nebojše Toholja, ali su na njihovim pozicijama dovedene alternative. Među stativama u sledećoj sezoni je Radoslav Filipović, doskorašnji golman „Vojovodine“ i jedan od najuspešnijih čuvara mreže u A2 ligi. Na poziciji centra konkurenciju pojačava jedan internacionalac, prvi centar reprezentacije Brazila, Luis Rikardo Gomeš da Silva, a na desnoj strani, sa kapicom Šapca nastupaće još jedno „dete Partizana“ Vasilije Petrović.
Među zvučnijim imenima koja će pojačati Šapčane je Marko Radulović, rođeni Riječanin, vaterpolista koji iako po godinama mlad, već u karijeri ima nastupe na više „frontova“, domaćem, regionalnom i evropskom. Ponikao je u riječkom Primorju, nekadašnjem vicešampionu Evrope, a prethodnu sezonu je proveo u Vojvodini. Nastupao je za mlađe selekcije Hrvatske, gde se isticao pre svega kao strelac i uglavnom bio vodeći golgeter na takmičenjima gde je nastupao. On će biti snaga „čivijaša“ na levoj strani.
-Blizu smo angažovanja još nekoliko igrača. Dogovor je da ne obajvljujemo imena dok sve ne finiširamo, ali će vrlo brzo naš roster biti bogatiji. Dogovorili smo se sa većinom igrača koji su izneli teret prethodne sezone i očekujem da ŠABAC i sledeće igra značajnu ulogu u domaćem i regionalnom vaterpolu. Za nekoliko godina je dolazak u Šabac prešao put od neke vrste avanture do časti kada vas zove osvajač duple krune – ističe sportski direktor Anto Vasović.
Predvodnik ekipe u bazenu biće novi kapiten Nikola Marković, jedan od najboljih igrača Šapčana kome će ovo biti peta sezona u klubu. Uz Markovića, Aleksandar Eraković, Mihajlo Repanović, Petar Velkić, Dragoljub Rogač, Đorđe Vučinić, Marko Ilić, Ognjen Vasović, Andrej Vukadinović, Ognjen Savković, standardni prethodne sezone, ostaju u klubu i u narednoj.
-Za mesto trenera izbor je sužen na nekoliko imena i očekujem da ubrzo otklonimo i taj upitnik. Prethodnih sezona smo postavili visoke standarde, nametnuli očekivanja drugih od nas i tražimo trenera koji će znati da taktički i psihološki pripremi ekipu za sve – dodao je Vasović.
Sva je prilika da nas očekuje jedna od najinteresantnijih sezona u domaćem vaterpolu. Rivali Šapca - Zvezdu će predvoditi Igor Milanović, a u tim se vratio i Nikola Rađen. Partizan je oslonjen na sopstvene snage, Radnički želi borbu za titulu i na tom putu je već angažovao nekoliko igrača, dok je potencijalna snaga domaće scene i „Novi Beograd“, ekipa koju će na mestu trenera voditi Vladimir Vujasinović, a u rukovodstvu najavljuju nekoliko iskusnih igrača sa internacionalnim iskustvom.
Dečaci dominantni
Šabački vaterpolisti uzrasta do 11 godina dominantno su izborili plasman na završni turnir za šampiona Srbije u ovom uzrastu. Na polufinalnim okršajima ostvarili su maksimalan učinak. Pobedili su vršnjake, redom: Taša (16:4), Vračara (26:0) i Partizana (11:6). ŠABAC kao prvoplasirani i Partizan kao drugoplasirani izborili su mesto na završnici. Tim su predvodili Nemanja Ličanin i Mirosalv Petrović.
Na drugom od četiri polufinalna turnira igrao je i drugi tim Šapca, kome je ovo bio takmičarski debi u ovom uzrastu i zauzeo četvrto mesto u Obrenovcu. Dečake je vodio Milivoj Branković.
Juniorska slekecija ŠAPCA zauzela je sedmo mesto na finalnom turniru za njihovu starosnu kategoriju održanom u Kragujevcu.

Staša na Evropskom
Po prvi put šabački ženski vaterpolo imao je svoje reprezente na nacionalnom planu. Staša Ilić će nastupati na Evropskom prvenstvu za kadetkinje u Rusiji. Istakla se dobrim igrama na turniru u Sentešu i stekla poverenje selektora Vujadinovića. Na kampu reprezentaciju nastupale su još dve Šapanke, Elena Stanojević i Anđela Babić.
Tokom klupskog odmora, nekoliko igrača ŠAPCA ima reprezntativne obaveze. Đorđe Vučinić jedan je od predvodnika generacije Srbije rođene 1999. godine koja je nastupala na BENU kupu u Mađarskoj. Uz njega, na spisku trenera Uroša Stevanovića bio je i novi član Šapčana Uroš Marić. Ognjen Vasović se nedavno vratio sa priprema generacije 2002.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa