4. jul 2019.4. jul 2019.
Novo Selo za kraj
FUDBAL: OKRUŽNA LIGA

Novo Selo za kraj

Poslednje mesto u kojem se slavi rezultat u fudbalskoj sezoni 2018/19. je Novo Selo. U ovom mestu, u neposrednoj blizini državne granice, selu od oko 1.200 stanovnika, meštani slave uspeh Fudbalskog kluba MILAN ORLIĆ. Ovaj klub je izborio mesto u Mačvanskoj okružnoj ligi, dugoj sezoni, težim putem. Golovima najboljeg igrača Branka Borića, u utakmici za popunu petog ranga i poslednjoj utakmici u pomenutoj sezoni na teritoriji FS Mačvanskog okruga, Milan Orlić je pobedio „Jedinstvo“ iz Malog Zvornika 2:1 i obezbedilo promociju, dok je Zvorničane, posle samo jedne sezone, vratilo u međuopštinski rang. Meč je odigran u Lipnici.
Podsećamo, M. Orlić je najpre bio treći u MOL „Jadar“, potom je jedini tim koji je u predbaražu pobedio kao gost. Slavili su u Gornjem Dobriću protiv domaćeg „Jadra“. U mini baraž ligi, u prvom kolu su pretrpeli težak poraz od Drine iz Badovinaca 1:4, ali ih je pobeda 4:0 nad Trešnjevkom vratila u igru i donela drugu poziciju i još jednu priliku koju nisu propustili.
DRINA iz Badovinaca je prethodne srede, u velikom stilu, obezbedila svoje mesto među najboljim ekipama okruga. Posle 2:1 u predbaražu, protiv Budućnosti iz Zminjaka, Badovinčani su pobedili ubedljivo u predbaražu, najpre Milan Orlić 4:1 (Mijatović, Vračarić, Živković, Krstonijević), a potom i Trešnjevku 4:2 (Mijatović, Živković dva puta, Sarić).
Posle duela u Lipnici poznate su i definitivno sve promene u Okružnoj ligi za narednu sezonu. Plasman u zonski rang izborili su: Mladost (Prnjavor) i Sloga (Bogosavac), dok su iz lige eliminisani: Jevremovac, Jedinstvo (Vladimirci) i Jedinstvo (M. Zvornik). Novi članovi najjače lige pod ingerencijom FS Mačvanskog okruga su: OFK Majur, Vidojevica (Lešnica), Mladost (P. Pričinović), Drina (Badovinci) i Milan Orlić (Novo Selo).
Uvek su moguće izmene ukoliko neka od ekipa istupi iz lige, ali trenutno su ovo zvanične promene za sledeću sezonu.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa