17. oktobar 2019.17. okt 2019.
Novo priznanje Financial Times-a za Slobodnu zonu Šabac

Među najboljima u svetu

Financial times, između ostalog, navodi da je “uspeh Slobodne zone Šabac u Srbiji rezultat kontinuiranih napora lokalne samouprave od kupovine do uređenja zemljišta. Zona je tokom godina u potpunosti struktuirana i rezultat je prirodnog rasta, utemeljenog na prepoznavanju potreba kompanija”
Na listi najuspešnijih slobodnih zona u svetu u 2019. godini, po izboru prestižnog časopisa Financial times, ponovo, treći put, se našla šabačka Slobodna zona, jedna od dve iz Srbije koje su dobile nagradu po izboru urednika ovog magazina. Slobodna zona Šabac je maksimizovala svoje resurse, a pirotska je nagrađena za podršku razvoju područja, ocenjuje fDi.
Financial times, između ostalog, navodi da je “uspeh Slobodne zone Šabac u Srbiji rezultat kontinuiranih napora lokalne samouprave od kupovine do uređenja zemljišta. Zona je tokom godina u potpunosti struktuirana i rezultat je prirodnog rasta, utemeljenog na prepoznavanju potreba kompanija”.
Sa početnih 35, Slobodna zona Šabac se, zahvaljujući inovativnosti i prepoznavanju potreba investitora, danas prostire na 419 hektara zemljišta. Investitorima su na raspolaganju tri lokacije na kojima mogu pronaći svoje mesto u zavisnosti od svojih poslovnih potreba.
Osim zatvorenog prostora namenjenog iznajmljivanju koji je industrijskim kolosekom uključen u mrežu Železnica Srbije, Slobodna zona Šabac nudi kompletno infrastrukturno opremljeno zemljište spemno za izgradnju koje je povezano sa Postrojenjem za prečišćavanje otpadnih voda, koje, uz Regionalnu deponiju i ekološki prihvatljiv model odlaganja smeća, predstavlja značajnu komparativnu prednost poslovanja u Šapcu.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa