30. januar 2020.30. jan 2020.
ŠABAC NA VELIKANA
VATERPOLO: REGIONALNA A1 LIGA

ŠABAC NA VELIKANA

Jesen beše u talasima, događale su se i plime i oseke, ali se u finišu ekipa stabilizovala i svi u klubu, ali i navijači Vaterpolo kluba ŠABAC, mnogo optimističnije i sa više samopouzdanja očekuju mesece koji dolaze u neskrivenoj nadi da bi jedan pehar mogao ostati u Šapcu. Ipak, pre proleća i domaćih izazova, valja obezbediti najviši nivo regionalnog vaterpola i naredne sezone.
Prvog dana februara sledi prvi meč, ne baš presudan, ali važan u osnaživnju ekipe pred one bitnije. Ukoliko se dogodi čudo, ŠABAC bi mogao i do regionalnog plej ofa. Čudo bi se zvala pobeda u Herceg Novom, nad moćnim učesnikom Lige šampiona JADRANOM, uz očekivane poraze Zvezde i Primorca.
Novljani su veliki tim, gotovo vek star, nekadašnji finalisti Kupa šampiona, jedan od velikih iz vremena Jugoslavije, neuporedivog budžeta u odnosu na Šabac i kako ističu jedan od tri simbola Herceg Novog u svetu. Odavno su sigurni u doigravanju, tim Radanovića predvodi najbolji strelac Lige Đuro Radović, nezadrživ za odbrane na desnoj strani. Kada on odmara Konstantin Averka preuzima lidersku ulogu, a tu je i centar Vladan Spajić, još jedan reprezentativac treće reprezentacije Evrope. Dve uzastopne pobede su Jadran približile Solnoku i tim se bori i za finalni turnir Lige šampiona!
Šapčani su, posle finala Kupa, radili gotovo bez pauze. Samo nekoliko prazničnih dana trener Mirović dao je igračima, a ostatak vremena su trenirali kako bi se nadoknadilo propušteno pre toga. Velike ambicije koje ne kriju ne trpe umor. Uz treninge, Šapčani su sparingovali, igrali pripremne mečeve protiv Budve. U odnosu na polusezonu, u klubu više nije Brazilac Gomeš, a novo ime na centarskoj pozicije je NIKOLA RADULOVIĆ, 25-godišnji igrač koji je došao iz Partizana, a igrao je još za Valjevo. U prvom delu A1 lige postigao je devet golova.
U slučaju velikog uspeha, Šapčane u plej ofu očekuje gostovanje u Dubrovniku i Splitu i mečevi u Šapcu protiv Jadrana i Mladosti. Plej aut scenario donosi mečeve u Kotoru ili Beogradu, kao i Splitu, odnsno gostovanje Budve i Partizana na Gradskom bazenu.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa