13. februar 2020.13. feb 2020.
Spoj iskustva i znanja
Saradnja Šabačkog pozorišta i Fakulteta tehničkih nauka

Spoj iskustva i znanja

Šabačko pozorište potpisalo je sporazum o saradnji sa Fakultetom tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu. Polazište i cilj je infrastrukturno unapređenje rada gradskog teatra u nekoliko segmenata.

-Smatram da smo u Fakultetu pronašli odlične partnere i da će buduća saradnja biti na obostrano zadovoljstvo. Za nas je veoma važno da imamo tehničku superviziju i tehničku podršku stručnih ljudi - rekla je direktorka Šabačkog pozorišta Milena Bogavac.

U narednom periodu za premijere i nove predstave studenti sa katedre za scenski dizajn biće asistenti scenografa i na taj način kroz praksu uvideti kako funkcioniše pozorište kao ustanova kulture, ali i steći neophodno praktično znanje.

-Jedan deo saradnje tiče se tehničke dokumentacije o predstavama koje će nastajati, ali i postojećim, što je za svako pozorište veoma značajno. Drugi deo se oslanja na praktičnu primenu znanja naših studenata u novim produkcijama, tako što će biti asistenti scenografa. Biće urađena i procena zdanja u kom se nalazi Šabačko pozorište, odnosno tehničko-tehnološki sistemi, i kao najvažniji segment analiza postojećeg tehničkog sektora - ističe profesor Radivoje Dinulović, šef Katedre za scenski dizajn.
Planirano partnerstvo biće platforma i model za dalje projekte za gradska pozorišta u Srbiji.
M. Ž.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa