13. februar 2020.13. feb 2020.
Prate  tokove
DEVET DECENIJA OD OSNIVANjA UDRUŽENjA PREDUZETNIKA
OPŠTINE BOGATIĆ

Prate tokove

“Ukorenjeni” u privredni život opštine. Uvek na usluzi preduzetnicima. Posetili više sajamskih manifestacija u zemlji i inostranstvu. Nagrade ne izostaju
Privatno preduzetništvo u Mačvi ima bogatu tradiciju. U ovoj oblasti rada stasavale su i stasavaju brojne generacije. Nedavno su pronašli zapisnik o radu iz 1930. godine i to je uzeto kao podatak o osnivanju i početcima rada. Još ambiciozniji rad usledio je 2004. godine, a začetnici su bili, prema svedičenju nekih sadašnjih, generacijski sveprisutnih preduzetnika: Slaviša Đonlić, Jovica Šendeković, Milan Cindrić i Milan Damnjanović.
Nema sumnje da su brojne generacije obeležile rad našeg Udruženja. Ja sam na njegovo čelo došao 2015. godine. Imamo stotinak članova. Istakao bih veoma dobar, zajednički trud, saradnju, pomoć i razumevanje opštine Bogatić i nacionalne službe za zapošljavanje u ovoj lokalnoj samoupravi sa kojima udruženo sprovodimo značajne aktivnosti, pre svega na zapošljavanju ljudi( najskorije, kategorije: žene preko 60 i muškarci 62 godine), kaže na početku razgovora Zoran Mijatović, predsednik Udruženja preduzetnika opštine Bogatić, koje je prigodnom manifestacijom i dodelom nagrada, juče obeležilo devet decenija postojanja.
Značajna sredstva za rad ove organizacije obezbeđuje opština Bogatić, a deo se ubira od članarine. Opština obezbeđuje, pokrićem kamata i neophodna sredstva za kreditiranje preduzetniičkog posla. “Priskače” u pomoć i kada je potrebno obezbeđenje sredstava za posete i učešća na sajamskim manifestacijama.
- Pored opštine, Udruženje je u saradnji sa Nacionalnom službom zapošljavanja pomoglo da se realizuje niz podsticajnih mera čiji su nosioci Vlada Srbije i Nacionalna služba za zapošljavanje Šabac, naglašava Radosav Berić, član Udruženja.
Redovni su učesnici i dobitnici vrednih priznanja na Međunarodnom sajmu u Novom Sadu. Isto se odnosi na sajam (SPREG) u Valjevu, gde se pojavljuju pet godina za redom.
Članovi Udruženja preduzetnika opštine Bogatić, posetili su i sajmove u: Minhenu, Veroni, Istambulu i Parizu. Udruženje je uspelo da pored sopstvene prostorije, uredi i opremi znatno veću( edukativni centar) u kojoj su održani brojni skupovi s ciljem upoznavanja građana s raznim novinama, njihovim pravima i mogućnostima u ostvarenju različitih interesa, kod pružalaca usluga. Najnoviji skupovi odnose se na mere Vlade Srbije za subvencije u poljoprivredi i mogućnosti korišćenja novca iz IPARD fonda.
U Udruženju još ističu da koriste svaku priliku kako bi promovisali privredu i potencijale opštine Bogatić. Dali su svoj doprinos i u nizu aktivnosti na promovisanju sporta i fizičke kulture u Mačvi.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa