13. februar 2020.13. feb 2020.
Projekat vredan više  od 200 miliona dinara
POTPISAN UGOVOR ZA REKONSTRUKCIJU
I DOGRADNjU ŠKOLE U MAJURU

Projekat vredan više od 200 miliona dinara

Grad Šabac je grad pobednik kojim pobeđujemo na svim konkursima, ko god da ih objavi i nema tog konkursa na koji se mi ne prijavimo i dobijemo. To uspevamo zato što imamo politiku i zato što znamo šta želimo. Želimo da imamo moderno obrazovanje, za 21. vek koje smo već objasnili i koje je bilo deo naše kampanje pre četiri godine, istakao je gradonačelnik Šapca

Načelnik Gradske uprave Milan Vasić i direktor firme “Refleks” Željko Dišić potpisali su ugovor o rekonstrukciji i dogradnji OŠ “Majur” i izgradnji fiskulturne sale za tu školu vredan više od 200 miliona dinara. Izgradnja se finansira sredstvima Kancelarije za javna ulaganja.
Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović rekao je da Šabac uspešno pobeđuje na svim konkursima i osvaja novac za različite projekte u gradu.
-Mi novac za te projekte dobavljamo na različite načine – iz domaćih i stranih fondova i iz budžeta Grada Šapca. Dobra je vest da će ovaj projekat biti rekonstruisan sredstvima iz Kancelarije za javna ulaganja i dobra je vest da smo mi sposobni da imamo projekte sa kojim možemo da pobeđujemo na tim takmičenjima. Grad Šabac je grad pobednik kojim pobeđujemo na svim konkursima, ko god da ih objavi i nema tog konkursa na koji se mi ne prijavimo i dobijemo. To uspevamo zato što imamo politiku i zato što znamo šta želimo. Želimo da imamo moderno obrazovanje, za 21. vek koje smo već objasnili i koje je bilo deo naše kampanje pre četiri godine, istakao je gradonačelnik Šapca.
Načelnik Gradske uprave Milan Vasić objasnio je da je procedura za rekonstrukciju škole, koju je sproveo Grad Šabac, trajala više od dve godine.
-Proceduru smo počeli još 2017. godine i tek u novembru 2019. dobili saglasnost. Grad je učestovao u izradi projekta i raspisao javnu nabavku. Rok za izvođenje radova je 250 dana i ja se iskreno nadam da će početkom nove školske godine deca koja idu u školu u Majuru imati nove školske prostorije, rekao je načelnik Gradske uprave Milan Vasić.
Rekonstrukcija škole u Majuru je samo jedan segment politike Grada Šapca koja se zove “škola u jednoj smeni”.
-Od 13 osnovnih škola do sada je pet prebačeno u jednu smenu i sve je finansirano novcem iz budžeta grada. I projekat za školu u Majuru i projekat za Natinu školu, kao i projekti za ostale škole kao što su OŠ “Vuk Karadžić” i “Jevrem Obrenović”. Očekujem da ćemo u sledećem periodu obezbediti da i ostale škole idu u jednu smenu, za to je potrebno dodatnih pet miliona evra koje mi u ovom trenutku planiramo kroz različite programe i projekte u budžetu i kroz razvojni plan Grada Šapca, i naravno potrebno je da imamo i saglasnost Ministarstva da uopšte jedan takav program može da se sprovede. To znači promenu rada režima profesora, drugačiju organizaciju rada. Naš program podrazumeva jedan sat fizičke aktivnosti, topli obrok, da nastavnici rade domaće zadatke sa učenicima i da provode više vremena u školi. Da školski sistem bude usklađen sa porodicom, da dete ima vreme koje će provoditi sa svojim ukućanima. Naš program se uklapa u moderne evropske prakse, objasnio je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović.
Željko Dišić iz firme “Refleks” očekuje da će radovi biti završeni za 250 dana.
-Radimo potpuno novu halu i rekonstrukciju škole. Jedan deo škole će biti podignut na sprat i ostali delovi se rekonstruišu. Veliki je projekat a rok je 250 dana. Drago mi je da se radi ova škola, ja sam u nju išao i imam još jedan motiv da damo sve od sebe, kazao je Dišić.

Najnoviji broj

14. januar 2021.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa