13. februar 2020.13. feb 2020.
Proslavila ga  “Drina studena”
POLA VEKA TEKSTOVA I MELODIJA
MILOVANA PROKIĆA IZ DUBLjA

Proslavila ga “Drina studena”

Obeležavajući pola veka pisanja tekstova i melodija, pesama raznih žanrova, Milovan Prokić, prosvetni radnik u penziji iz Dublja, kod Šapca, izdao je knjigu u kojoj je sabrao 16 pesama, podeljenih po tematskoj osnovi. Prvoj grupi tematika je priroda i godišnja doba, drugoj domovina i zavičaj, u trećoj grpi su stihovi koji za tematiku imaju velikane roda i četvrtu čine one različite tematske orijentacije.
Najviše je narodnih pesama, koje su izvođene na različitim, velikim festivalima narodne muzike ( “Ilidža”, “Beogradski sabor”, “Raspevana jesen”, “Banjalučki festival”... ).
- Sve moje pesme stizale su na festivale putem javnog konkursa i pod šifrom. Skoro sve su nagrađivane od strane stručnog žirija ili publike. Pored narodnih, napisao sam dosta i starogradskih, zabavnih i patriotskih pesama. Izvodili su ih: Predrag Gojković-Cune, Jasna Kočijašević, Muharem Serbezovski, Predrag Drezgić, Petar Ilić, Žarko Dančuo, Nataša Jović, Aca Matić, Nikola Urošević-Gedža i drugi, kaže Prokić.
Proslavila ga je pesma “Drino studena”. Pevao je danas počivši Cune Gojković, a nalazi se kao trajni snimak u “muzičkoj riznici” Radio Beograda.
Budući da je deo radnog veka proveo kao nastavnik muzike i direktor škole, napisao je i u pomenutoj knjizi objavio pesme za školsku decu.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa