Инфо

13. фебруар 2020.13. феб 2020.
Прославила га  “Дрина студена”
ПОЛА ВЕКА ТЕКСТОВА И МЕЛОДИЈА
МИЛОВАНА ПРОКИЋА ИЗ ДУБЉА

Прославила га “Дрина студена”

Обележавајући пола века писања текстова и мелодија, песама разних жанрова, Милован Прокић, просветни радник у пензији из Дубља, код Шапца, издао је књигу у којој је сабрао 16 песама, подељених по тематској основи. Првој групи тематика је природа и годишња доба, другој домовина и завичај, у трећој грпи су стихови који за тематику имају великане рода и четврту чине оне различите тематске оријентације.
Највише је народних песама, које су извођене на различитим, великим фестивалима народне музике ( “Илиџа”, “Београдски сабор”, “Распевана јесен”, “Бањалучки фестивал”... ).
- Све моје песме стизале су на фестивале путем јавног конкурса и под шифром. Скоро све су награђиване од стране стручног жирија или публике. Поред народних, написао сам доста и староградских, забавних и патриотских песама. Изводили су их: Предраг Гојковић-Цуне, Јасна Кочијашевић, Мухарем Сербезовски, Предраг Дрезгић, Петар Илић, Жарко Данчуо, Наташа Јовић, Аца Матић, Никола Урошевић-Геџа и други, каже Прокић.
Прославила га је песма “Дрино студена”. Певао је данас почивши Цуне Гојковић, а налази се као трајни снимак у “музичкој ризници” Радио Београда.
Будући да је део радног века провео као наставник музике и директор школе, написао је и у поменутој књизи објавио песме за школску децу.
Љ.Ђ.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa