Инфо

13. фебруар 2020.13. феб 2020.
ШАБАЦ ПОНОВО  МЕЂУ НАЈБОЉИМА  У СВЕТУ
Град Шабац још једном добитник признања Financial Times-а

ШАБАЦ ПОНОВО МЕЂУ НАЈБОЉИМА У СВЕТУ

FINANCIAL
TIMES: ШАабац међу градовима са најбољом
стратегијом за привлачење страних директних инвестиција
Престижни економски магазин Financial Times објавио је публикацију “Европски градови и региони будућности за 2020/2021”, према којој се Град Шабац сврстао међу градове са најбољом стратегијом за привлачење страних директних инвестиција. Ово признање Град Шабац добија други пут за редом, а све на основу постигнутих резултата у области привреде.
Само у току последњих годину дана број незапослених се смањио за 1.030 лица. Ово је директна последица повећања броја привредних друштава, чији број се повећао за 80 и раста броја предузетника, чији број се повећао за 400. Осим тога, отворен је и почео са радом Тренинг центар који омогућава привредницима да лакше дођу до квалификованих радника. Посебу предност у овој области Шабац остварује бригом о привредницима коју Град спроводи кроз рад Одељења за локални економски развој, Привредног савета, Комисије за праћење инвестиција и Локалног партнерства за запошљавање.
Најновије признање још једном потрврђује да је Шабац град са повољним пословним окружењем и истовремено отвара пут ка још већем напретку.
Financial Times-аједном у две године расписује позив за рангирање градова и региона Европе и градови који сматрају да су у претходном периоду постигли добре резултате могу да поднесу пријаву, без икаквих трошкова.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa