Инфо

13. фебруар 2020.13. феб 2020.
Прате  токове
ДЕВЕТ ДЕЦЕНИЈА ОД ОСНИВАЊА УДРУЖЕЊА ПРЕДУЗЕТНИКА
ОПШТИНЕ БОГАТИЋ

Прате токове

“Укорењени” у привредни живот општине. Увек на услузи предузетницима. Посетили више сајамских манифестација у земљи и иностранству. Награде не изостају
Приватно предузетништво у Мачви има богату традицију. У овој области рада стасавале су и стасавају бројне генерације. Недавно су пронашли записник о раду из 1930. године и то је узето као податак о оснивању и почетцима рада. Још амбициознији рад уследио је 2004. године, а зачетници су били, према сведичењу неких садашњих, генерацијски свеприсутних предузетника: Славиша Ђонлић, Јовица Шендековић, Милан Циндрић и Милан Дамњановић.
Нема сумње да су бројне генерације обележиле рад нашег Удружења. Ја сам на његово чело дошао 2015. године. Имамо стотинак чланова. Истакао бих веома добар, заједнички труд, сарадњу, помоћ и разумевање општине Богатић и националне службе за запошљавање у овој локалној самоуправи са којима удружено спроводимо значајне активности, пре свега на запошљавању људи( најскорије, категорије: жене преко 60 и мушкарци 62 године), каже на почетку разговора Зоран Мијатовић, председник Удружења предузетника општине Богатић, које је пригодном манифестацијом и доделом награда, јуче обележило девет деценија постојања.
Значајна средства за рад ове организације обезбеђује општина Богатић, а део се убира од чланарине. Општина обезбеђује, покрићем камата и неопходна средства за кредитирање предузетниичког посла. “Прискаче” у помоћ и када је потребно обезбеђење средстава за посете и учешћа на сајамским манифестацијама.
- Поред општине, Удружење је у сарадњи са Националном службом запошљавања помогло да се реализује низ подстицајних мера чији су носиоци Влада Србије и Национална служба за запошљавање Шабац, наглашава Радосав Берић, члан Удружења.
Редовни су учесници и добитници вредних признања на Међународном сајму у Новом Саду. Исто се односи на сајам (СПРЕГ) у Ваљеву, где се појављују пет година за редом.
Чланови Удружења предузетника општине Богатић, посетили су и сајмове у: Минхену, Верони, Истамбулу и Паризу. Удружење је успело да поред сопствене просторије, уреди и опреми знатно већу( едукативни центар) у којој су одржани бројни скупови с циљем упознавања грађана с разним новинама, њиховим правима и могућностима у остварењу различитих интереса, код пружалаца услуга. Најновији скупови односе се на мере Владе Србије за субвенције у пољопривреди и могућности коришћења новца из ИПАРД фонда.
У Удружењу још истичу да користе сваку прилику како би промовисали привреду и потенцијале општине Богатић. Дали су свој допринос и у низу активности на промовисању спорта и физичке културе у Мачви.
Љ.Ђ.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa