Инфо

13. фебруар 2020.13. феб 2020.
ДА ЛИ ЋЕ ШАБАЦ ОД ОСТРВА СЛОБОДЕ И НОРМАЛНОСТИ ПОСТАТИ ЦАРСТВО ОРГАНИЗОВАНОГ KРИМИНАЛА?
ЗЕЛЕНОВИЋ

ДА ЛИ ЋЕ ШАБАЦ ОД ОСТРВА СЛОБОДЕ И НОРМАЛНОСТИ ПОСТАТИ ЦАРСТВО ОРГАНИЗОВАНОГ KРИМИНАЛА?

„Без стида и срама је изнета констатација да сам ја обмануо јавност и да пресуда Апелационог суда у Новом Саду није онаква каквом сам је представио. Овом пресудом је правоснажно утврђено да сам ја невин, а господин Јованов, као правник, би морао да зна шта значи претпоставка невиности“, истакао је градоначелник Шапца и додао: „Оно што је сад остало Српској напредној странци је “неподношљива лакоћа безочног лагања”. У тако кратком времену изнети толику количину неистина је невероватно, али суштина је да ли ће Милан Остојић Сандокан, иначе осуђен за убиство, преузети овај наш град и да ли ће Шабац од острва слободе и нормалности постати царство организованог криминала“
-Сада је потпуно јасно да је Српска напредна странка донела одлуку да Сандокан преузме Шабац, поручио је данас градоначелник Шапца Небојша Зеленовић коментаришући наводе потпредседника Српске напредне странке Миленка Јованова изнете у суботу у Шапцу.
- У суботу на конференцији за новинаре Српске напредне странке могли сте да видите како изгледа политичко крило Сандоканове организације. Сандоканова организација има своју групу за ликвидације, за дрогу, за изнуде и разбојништва и наравно има своју политичку групу. Могли сте у суботу да видите како изгледа политичка група Сандоканове шабачке групе. Пошто је очигледно да су ови Шапчани који се налазе у одбору Српске напредне странке потпуно неспособни да било шта ураде и представе на прави начин добили су појачање И одговорили су на разна питања али нису на оно најважније – зашто су донели одлуку да се боре да Сандокан преузме Шабац? Шапчани у суботу нису добили тај одговор, рекао је Небојша Зеленовић новинарима.
Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић је одбацио као нетачне наводе Миленка Јованова о пресуди Апелационог суда наводећи да је читав поступак против њега вођен да би пружио довољно материјала за политичку кампању.
-Без стида и срама је изнета констатација да сам ја обмануо јавност и да пресуда Апелационог суда у Новом Саду није онаква каквом сам је представио. Овом пресудом је правоснажно утврђено да сам ја невин, а господин Јованов, као правник, би морао да зна шта значи претпоставка невиности. Свако је невин док се не докаже да је крив. Међутим, тај процес који се водио против мене пуне три године је имао један основни циљ а то је да пружи довољно материјала и довољно разлога да се против мене износе најодвратније, најбезочније лажи. Прво и основно, никада се против мене, нити било кога другог у Шапцу, није водио поступак за било какву крађу. Из буџета Града Шапца нису нестале никакве паре, а тек није нестало 5 милиона евра. То пише и у извештају буџетског ревизора и каснијим налазима поступку. Тужилац никада у својој оптужници није то навео, али то није сметало Српској напредној странци, односно политичком крилу Сандоканове организације да води такву гнусну кампању. Када исцрпите све друго дођете до тога да морате преко суда да водите кампању да бисте преузели власт тамо где нисте освојили поштено на изборима, објаснио је Небојша Зеленовић.
Он је подсетио на своје раније наводе да је у преко 30 локалних самоуправа промењена власт различитим врстама притисака, да је 130 људи ухапшено од тога 32 градоначелника и председника општине да би променили страну.
-Оно што је сад остало Српској напредној странци је “неподношљива лакоћа безочног лагања”. У тако кратком времену изнети толику количину неистина је невероватно, али суштина је да ли ће Милан Остојић Сандокан, иначе осуђен за убиство, преузети овај наш град и да ли ће Шабац од острва слободе и нормалности постати царство организованог криминала, рекао је Зеленовић на конференцији за медије.
Одговарајући на оптужбу да је европским институацијама тужио своју државу, Небојша Зеленовић је одговорио да је бранио законе и прописе Србије.
-Како може бити када штитите своје законе и прописе да нападате своју државу. Па није Вучић држава. Када говорите о незаконитим радњама власти ви штитите своју државу, када указујете на претње ви штитие своју државу, сваког грађанина у њој. Ја у Стразбур нисам ишао да се жалим на било кога, ја сам ишао да штитим своју државу, штитећи њене законе који се брутално крше, навео је Зеленовић.
Он је поновио да је од септембра 2017. до септембра 2018. године праћен и прислушкиван и да ће јавност о томе детаљније обавестити када адвокати заврше свој посао.
Набрајајући постигнућа Шапца међу којима су велики пројекти финансирани новцем Европске уније, изградња постројења за пречишћавање отпадних вода, одношење смећа са целе територије, најмањи број запослених у јавним службама, програм изолације стамбених зграда и највећу индустријску зону на Балкану, градоначелник Шапца Небојша Зеленовић је рекао да то треба да се брани.
-То што имамо најмањи број запослених, а најефинакснију Управу, то што овде лед сијалица кошта 60 евра а у другим градовима хиљаду, што шабачки трг кошта 15 пута мање од београдског, што овде имате услове за елементарни развој, то је све нешто што треба да бранимо и моја финална порука свима је да је Сандокан пред вратима, подвукао је Зеленовић.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa