Info

25. jun 2020.25. jun 2020.
Tradicija se nastavlja
U SUBOTU 26. FESTIVAL “RUŽE LIPOLISTA”

Tradicija se nastavlja

Postojala je velika želja da se tradicija sačuva, tako da će se glavni deo manifestacije – izložba cveća, održati. Ipak, programa koji su prethodili ovome nekoliko dana ranije, neće biti. Program u subotu će trajati od 12.00 do 14.00 časova. Umesto takmičarskog dela svi rasadnici će dobiti zahvalnice, kao znak pažnje što su i u ovom teškom vremenu odlučili da ostanu verni “Ružama Lipolista”
Najmirisnije selo u Srbije ove subote biće 26. put prestonica kraljice cveća i svih njenih ljubitelja. Festival “Ruže Lipolista” zbog epidemiološke situacije biće nešto drugačiji, ali tradicija će se održati.
Oko 1.000 ruža danas (u četvrtak) će biti podeljeno građanima u pešačkoj zoni, a u subotu u Lipolistu, u dvorištu škole, od 12.00 sati koncert će održati “Čivijaši”.
Svečano otvaranje Festivala je u subotu u podne. Program koji je uveličavao događaj prethodnih godina sada će izostati. Na bini će se pojaviti samo dobitnici priznanja – Prsten prijateljstva i Povelju. Takođe, neće biti ni takmičenja među izlagačima. Ove godine svi su pobednici.
-Najvažnija nam je bezbednost građana i zbog toga će ovogodišnje “Ruže Lipolista” biti nešto drugačije. Postojala je velika želja da se tradicija sačuva, tako da će se glavni deo manifestacije – izložba cveća, održati. Ipak, programa koji su prethodili ovome nekoliko dana ranije, neće biti. Program u subotu će trajati od 12.00 do 14.00 časova. Umesto takmičarskog dela svi rasadnici će dobiti zahvalnice, kao znak pažnje što su i u ovom teškom vremenu odlučili da ostanu verni “Ružama Lipolista”, navodi direktor Turističke organizacije Grada Šapca Srđan Mitrašinović.
Goste će dočekati 29 štandova sa cvećem i 20 štandova u okviru Bazara starih i umetničkih zanata. Interesantno je da je ove godine za izlaganje bio zainteresovan veći broj rasadnika. Razlog je najverovatnije taj što je zbog koronavirusa mogućnost plasmana bila ograničena i rasadničari sada žele da iskoriste priliku da predstave i prodaju još nešto od svojih sadnica.
-Interesovanje je veliko, kako izlagača tako i posetilaca. Poštovaćemo sve odluke republičkog kriznog štaba. Pratićemo sve preporuke i ostavljamo mogućnost da Festival bude otkazan u poslednjem trenutku ukoliko dođe do eskalacije broja obolelih. Dobro je to što u Lipolistu možemo da kontrolišemo broj ljudi koji će ući na izložbu cveća, zbog toga što postoji samo jedan ulaz. Tamo postoje odlični uslovi da se ispoštuju sve mere, navodi Srđan Mitrašinović.
Organizatori Festivala su Turistička organizacija Grada Šapca, Mesna zajednica Lipolist i OŠ ”Vojvoda Stepa”, a pokrovitelj Grad Šabac.
M.M.

Najnoviji broj

14. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa