9. jul 2020.9. jul 2020.
OBEĆAVAMO  BORBU
FUDBAL: MAČVA POČELA PRIPREME ZA NOVU SEZONU

OBEĆAVAMO BORBU

Početak u specifičnim zdravstvenim uslovima. Cilj opstanak u Super ligi, ali je sastav pod znakom pitanja. Finansijska situacija nije dobra, a novi igrači samo ako doprinose kvalitetu ekipe
Prve treninge u okviru priprema odradila je i šabačka MAČVA. U posebnim i to ne po dobru specifilnim okolnostima, igrači predvođeni trenerom Draganom Aničićem započeli su pripremni proces za novu sezonu gde ih očekuje čak 19 rivala i liga sa 20 članova.
Lošu specifičnost podrazumevaju novi problemi sa virusom usled kojih se i treninzi organizuju u skladu sa svim preporukama o bezbednosti kako zdravlje učesnika ne bi bilo ugroženo. Ovo je problem koji tišti sve takmace, a Mačvu muči i problem finansija iz kojih ishode mnoge poteškoće u sklapanju ekipe za velike izazove.
-Finansijska situacija nije sjajna, ali kao što smo uvek, tako i sada pokušavamo da gledamo pozitivno i pokušamo u datim okolnostima da uradimo koliko možemo. Obećavamo da ćemo se boriti. Videćemo kako će u narednih mesec – dva funkcionisati klub, tu smo da radimo i nadamo se – rekao je igračima predsednik kluba Ivica Kralj.
Pred poslednja četiri kola prethodne sezone trener Aničić je apostrofirao da je za uspeh u anrednoj sezoni od presudne važnosti pripremni period i prelazni rok. Naravno zdravsttveno finansijska situacija uslovljava sve planove.
-Nećemo putovati na Zlatibor na pripreme kako smo prvobitno planirali, ostajemo u Šapcu i radićemo na našem terenu i terenu „Borca“. Do sada su tim napustili Jevtić i Živković, biće sigurno još odlazaka, a što se dolazaka tiče, imam spreman spisak igrača koji bi značili. Zajednički stav uprave i stručnog štaba je da ne angažujemo fudbalere da bi rekli kako smo nekoga dovela, već da akvizicije budu samo igrači koji brzo mogu značajno unaprediti Mačvu. Ukoliko ne bude sredstava za takve igrače, oslanjamo se na starosedeoce i decu Mačve – naglasio je Aničić.
Uzdanice kluba i u narednoj sezoni su Mačvina deca, kapiten Filip Pejović i kolega iz odbrane, njegov zamenik za traku na ruci Igor Ristivojević.
-Mislim da nas očekuje jedan period koji je najblaže rečeno čudan, s obzirom na epidemiološku situaciju, pa ćemo videti kako će sve da izgleda i šta nam donose dani pred nama. Mi ćemo i ovaj pripremni period odraditi maksimalno i ispuniti sve što od nas zahteva stučni štab, kako bi dobro otpočeli start prvenstva – kaže Pejović.
Uprkos svemu, kao i Filip, optimista je i Ristivojević.
-Radili smo i tokom pauze, svesni da je start prvenstva jako blizu i verujem da ćemo uspeti da za ove tri-četiri nedelje, ukoliko prvenstvo počne 01. Ili 07. avgusta na teren izaći zdravi i spremni za nove takmičarske izazove – dodaje iskusni defanzivac Mačve.
Prvenstvo počinje 1. avgusta, a u sklopu priprema Mačva će odigrati nekoliko pripremnih utakmica u Šapcu i okolini.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa