23. jul 2020.23. jul 2020.
Deca kluba na sceni
UKOMET: ŽRK MEDICINAR

Deca kluba na sceni

Oslonac na igračice iz škole kluba. Kadetske šampionke očekuje značajna minutaža. Nastavak klupske politike. Pripreme početkom avgusta, ako zdravstvena situacija to dozvoli. Sezona jača nego prethodna
Šabački MEDICINAR i prethodnih sezona je sve veći oslonac video u igračicama iz sopstvene škole, selektiranim još u periodu stvaranja šampionskog tima, a u predstojećoj će i najveći teret biti praktično na „klupskoj deci“ predvođenoj olimpijkom, višestrukim najboljim igračem i strelcem lige i takođe izdankom škole šabačkog rukometa Anom Radović.
-Dugoročni plan kluba je stvaranje igračice u školi koji će formirati bazu ekipe spremne na najviše domete. Naše kadetkinje, najbolje u Srbiji pre dva leta dobijale su sve veću minutažu na utakmicama, najbolje trenirale sa prvim timom redovno, uz to igrale seniorski rukomet u Prvoj ligi „Centar“ i stasavale na najbolji način. Izvanredno rade, u prvom timu imaju najboljeg uzora, Anu Radović i verujemo da su spremne. Naravno tu su i mlade Aleksandra Krstić, Milica Rakić – rekla je trener Sandra Kolaković.
U odnosu na prethodnu sezonu, Srna Sukur je pojačala Naisu, a Olivera Vukčević je novi član Jagodine, a u Šabac je došla samo čuvar mreže iz Beograda.
-Nina Cvejić mora na operaciju kolena, te smo angažovali zamenu. Akcent je na domaćim igračicama. Usled situacije sa koronom izvesni rizik je angažovati nove igračice, jer svi planovi mogu da padnu u vodu ukoliko se situacija ne poboljša. Naravno, sastav baziran na produktima svoje škole je idealan za budžet – istakao je predsednik kluba Bojan Radukić.
Uz tri izuzetno jake ekipe: Jagodinu, Niš i Bekament, Super ligu su osnažile i dva iskusna povratnička tima.
-Bor i Radnički su ekipe koje imaju iskustva igranja u najvišem rangu, poznate su igračice i svakako su klubovi koji zaslužuju mesto u eliti. O Mladom Radniku nemam mnogo informacija u ovom trenutku. Biće snažna liga, veliki izazov. Postoji mogućnost da angažujemo još jednu iskusnu rukometašicu, ali o tom po tom – dodaje Kolaković.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa