17. decembar 2020.17. dec 2020.
Održana prva radionica
REALIZACIJA PROJEKTA „MOJ VRTIĆ“

Održana prva radionica

Jedna od aktivnost koja je predviđena projektom je radionica sa roditeljima i decom povodom novogodišnjih praznika. Održana je prošlog utorka u prostorijama Crvenog krsta Vladimirci, takođe opremljenim od sredstava Projekta. Radionici je prisustvovalo dvanaestoro roditelja i petnaestoro dece
Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja realizuje Projekat inkluzivnog predškolskog vaspitanja i obrazovanja uz pomoć zajma Svetske banke. Cilj Projekta je unapređivanje dostupnosti, kvaliteta i pravednosti predškolskog vaspitanja i obrazovanja za svako dete od rođenja do 6,5 godina, naročito za decu iz socijalno i ekonomski ugroženih društvenih grupa.

Opština Vladimirci je jedna od opština koja je u drugom krugu dobila grantove za realizaciju raznih aktivnosti kroz Projekat inkluzivnog predškolskog vaspitanja i obrazovanja. Kroz ovaj Projekat Opština Vladimirci će deci iz društveno osetljivih grupa stvoriti uslove da imaju jednake mogućnosti za učenje i razvoj kao i sva druga deca, a takođe će uz partnere iz Projekta a to su PU“Suncokreti“, Dom zdravlja, Crveni krst i Centar za socijalni rad raditi na osnaživanju porodice i roditelja dece najmlađeg uzrasta.

Predškolska ustanova „Suncokreti“ Vladimirci kao partner Projekata „Moj vrtić- vrtić za svu decu“ ovim programom obuhvatila je dvadeset petoro dece iz naselja Zvezd, Mehovine, Krnić i Vladimirci.

Predškolska ustanova „Suncokreti“ u okviru granta dobila je automobil Dacia Logy 6+1 koja će služiti da preveze decu iz najudaljenijih naselja, za potrebe pružanja pomoći roditeljima koje su planirane ovim projektom (terenske kućne posete po principu „od vrata do vrata“, posete mobilnog savetovališta porodicama u cilju upoznavanja roditelja i staratelja o nezi, ishrani, vakcinaciji i dr) iza horizontalne razmene sa ustanovama koje su u projektu.
Jedna od aktivnost koja je predviđena projektom je radionica sa roditeljima i decom povodom novogodišljih praznika. Dana 15.12.2020. održana je prva u nizu radionica u prostorijama Crvenog krsta Vladimirci koja je opremljena takođe od sredstava Projekta. Radionici je prisustvovalo dvanaestoro roditelja i petnaestoro dece.
U toku radionice predstavnici Centra za socijalni rad prezentovali su radionicu „Socijalna inkluzija- inkluzivno obrazovanje“.

Podršku roditeljima i deci pružili su svi partneri iz Projekta.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa