17. decembar 2020.17. dec 2020.
SPREMNI ZA ZIMU
JKP “BOGATIĆ”

SPREMNI ZA ZIMU

Zahvaljujući velikoj pomoći i razumevanju opštine Bogatić, Javno komunalno preduzeće u ovoj lokalnoj samoupravi, spremno dočekuje ovu zimu. U poslednje vreme tehnički su se dobro opremili.

-Potpisali smo ugovor sa Opštinskom upravom opštine Bogatić u okviru stalnih poslova vezano za zimsko održavanje javnih površina u okviru prve zone naseljenog mesta Bogatić. Predmet ugovora je konkretno čišćenje snega i leda sa pešačkih prelaza, trotoara i drugih javnih površina, prilaza javnim ustanovama, parkinga u okviru prve zone i parkinga javnih ustanova na teritoriji naše opštine. Osim poslova koji su definisani i predmet ovog ugovora JKP Bogatić u zimskom periodu održava i prilazne puteve grobljima i manje pristupačne ulice na teritoriji opštine, kroz angažovanje i potpisivanjem ugovora o održavanju druge i treće zone, kaže direktor ovog preduzeća Vladan Popadić, ističući da su se tehnički opremili, zahvaljujući u prvom redu odličnoj saradnji sa lokalnom samoupravom, koja im u najvećem delu odobrava i finansira kroz redovan program subvencija nabavku neophodne opreme.

-U predhodnom periodu nabavljena su i višenamenska vozila, kao i oprema koja u periodu održavanja i košenja zelenih površina imaju tu funkciju i u potpunosti zadovoljavaju te potrebe, a nakon tog perioda uz montažu raonika preuzimaju ulogu vozila koja su na raspolaganju za zimsko održavanje. Prošlog meseca smo izvršili i tehnički prijem opreme za zimsku službu i to je završna faza nabavke koju je u vrednosti od dva miliona dinara finansirala lokalna samouprava, kroz Program subvencija za 2020. godinu. Oprema se sastoji od samoutovarnog posipača soli i raonika.

Biće instalirana na već postojeće vozilo koje je do sada pre zimske sezone bilo u funkciji održavanja šiblja pored opštinskih puteva sa priključkom tarup. Pored ovoga sada već kompletiranog vozila JKP “Bogatić” raspolaže i sa kamionom za tečno posipanje i raonikom za sneg. Ovaj kamion sa nadogradnjom za tečno posipanje je u predhodnom periodu bio angažovan na dezinfekciji svih ulica i puteva na teritoriji opštine Bogatić u cilju sprečavanja širenja epidemije izazvane virusom Kovid 19, naglašava direktor Popadić.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa