17. decembar 2020.17. dec 2020.
Sastanak Radne grupe za  implementaciju Projekta”Jadar”
SAOPŠTENjE

Sastanak Radne grupe za implementaciju Projekta”Jadar”

U utorak 08. decembra 2020. godine u zgradi Vlade Republike Srbije, održan je prvi sastanak Radne grupe za implementaciju Projekta”Jadar”. Sastankom je predsedavala Prof. dr Zorana Mihajlović, ministar Ministarstva rudarstva i energetike. Radi se o Projektu koji je od velike važnosti ne samo za Republiku Srbiju, već i čitav ovaj region i Evropu.

Radnu grupu, koju je formirala Vlada Republike Srbije čine predstavnici Ministarstva rudarstva i energetike, Ministarstva zaštite životne sredine, Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Ministarstva privrede, Ministarstva finansija, Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Razvojne agencije Srbije, Mačvanskog upravnog okruga, grada Loznice, Javnog preduzeća “Srbijagas”, “Puteva Srbije”, “Elektromreže Srbije, “Infrastrukture železnica Srbije”, predstavnici Kompanije “Rio Sava Exploration”.
Pored značajnih ekonomskih efekata koji se očekuju realizacijom Projekta “Jadar”, od presudnog značaja je očuvanje i zaštita čovekove životne i radne sredine o čemu se vodi računa od samog početka realizacije Projekta.
Na sednici su predstavnici kompanije “Rio Sava Exploration” predstavili Projekat, a razmatrane su i informacije o projektu eksploatacije i prerade minerala jadarita, sa aspekta rudarstva i energetike, zaštite životne sredine i grada Loznice.

Kao član Radne grupe, u ime Mačvanskog upravnog okrug, sednici je prisustvovao Vladan Krasavac, načelnik Upravnog okruga.
Kabinet načelnika Vladana Krasavca

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa