17. decembar 2020.17. dec 2020.
PODBARE U NOVOM RUHU
REKONSTRUKCIJA JOŠ JEDNE ULICE U KOCELjEVI

PODBARE U NOVOM RUHU

„Sada smo dobili jednu modernu, kvalitetnu ulicu čija je širina kolovoza četiri metra sa pripadajućim bankinama. Takođe, urađen je i trotoar sa desne strane. Izvođač je imao sreće što se tiče vremenskih uslova koji su dozvolili asfaltne radove. Ostaje da rešimo pitanje drugog dela fekalne kanalizacije koji je veliki problem“
Ovih dana privode se kraju radovi na izgradnji još jedne ulice u Koceljevi. Stanari naselja Podbare konačno su dobili oko kilometar savremenog kolovoza i trotoar u dužini od 800 metara. Ukupna vrednost investicije je oko 20 miliona dinara a sredstva su obezbeđena iz opštinskog budžeta.



–Najpre je urađena podloga koja je bila u očajnom stanju da bi mogao da se uradi asfalt. Takođe su urađeni levostrani i desnostrani kanali a u toku je upajanje svih postojećih ulaza u dvorišta gde se radi asfaltiranje. Urađena je i kanalizacija koja je prethodila svim ovim radovima. To je završeno do neke tačke a očekujemo nastavak u narednom periodu drugog dela kanalizacije kako bi sve bilo onako kako treba. Moramo da rešimo pitanje fekalne kanalizacije. Rešili smo odvod kišnice tipom otvorenih kanala kojima smo odgovorili na problem odvoda atmosferskih padavina ali i vode koja se sliva sa okolnih brda- objasnio je predsednik opštine Dušan Ilinčić.
On je podsetio da je sama konfiguracija terena u ovom delu naselja veoma nezgodna te da su i pretpripremni kao i drugi radovi bili veoma zahtevni. Podbare su često bile pod vodom jer je naselje niže od nivoa korita Tamnave i obilnije padavine kao i izlivanje reke izazivale su ozbiljne probleme svim stanarima ove ulice.

–Sada smo dobili jednu modernu, kvalitetnu ulicu čija je širina kolovoza četiri metra sa pripadajućim bankinama. Takođe, urađen je i trotoar sa desne strane. Izvođač je imao sreće što se tiče vremenskih uslova koji su dozvolili asfaltne radove. Ostaje da rešimo pitanje drugog dela fekalne kanalizacije koji je veliki problem. Nadam se da ćemo to prevazići u narednom periodu na zadovoljstvo svih nas, prvenstveno građana koji ovde žive i sasvim je sigurno da će se ovo naselje sada još intenzivnije širiti jer se stvaraju svi preduslovi za to izgradnjom infrastrukture i komunalnim opremanjem. Ovo je jedan lep kraj Koceljeve a sada je urađeno ono što treba da postoji u 21.veku. Kvalitetan asfaltni kolovoz, dobar trotoar za nesmetano i bezbedno kretanje pešaka, stanara ulice ali i brojnih šetača. Biće to jedna lepa šetačka zona za ljubitelje pešačenja i prirode. I do sada je bila jedna od omiljenih ali sada je mnogo bezbednija- ocenio je Ilinčić.

Predsednik opštine najavio je da je ovo samo početak investicija te da je u planu realizacija mnogih projekata među kojima je najznačajnija izgradnja vrtića.

–Izabran je izvođač za izgradnju, rekonstrukciju i proširenje postojećeg vrtića. Čeka se istek neophodnih rokova kako bi bilo moguće potpisati ugovor sa izvođačem. To je jedna zaista velika investicija koja ulazi u Koceljevu, nešto što nam je potrebno. Na sreću svih nas imaćemo jedan moderan, prostran, kvalitetan prostor u kojem će boraviti najmlađi stanovnici ove opštine. Biće to vrtić 21.veka i verovatno u budućnosti jedan od simbola Koceljeve- poručio je predsednik koceljevačke opštine i dodao da je investicija zaista velika, možda jedna od najvećih koja u poslednje vreme ulazi u Koceljevu.



–Vrednost je okvirno oko 300 miliona dinara. Uspeli smo zajedno sa državom da uradimo idejno rešenje, potom projektno na osnovu kojeg je raspisana javna nabavka i izabran izvođač, tako da nas radovi očekuju u narednoj godini, i to veoma opsežni, na izgradnji , rekonstrukciji, adaptaciji i proširenju vrtića- izjavio je Ilinčić.
Osim toga, on je dodao da je u toku izrada projekta zelene pijace te da je to još jedna investicija čiju realizaciju očekuju u narednom periodu.
Vesna Bošković

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa