14. januar 2021.14. jan 2021.
Radost za 115 mališana
USPEŠNO ORGANIZOVANA JOŠ JEDNA AKCIJA “JEDAN PAKETIĆ-MNOGO LjUBAVI”

Radost za 115 mališana

Paketići prikupljeni u tradicionalnoj akciji “Jedan paketić-mnogo ljubavi” , koju organizuje Crveni krst u saradnji sa vlasnicima trgovinskih radnji i građanima, dodeljni su najmlađim stanovnicima koceljevačke opštine.

Prema rečima sekretara Crvenog krsta u ovoj humanitarnoj akciji, zahvaljujući prodavcima i kupcima, obezbeđeno je, kao i prošle godine, 115 paketića u koje je spakovano 460 kilograma slatkiša i slaniša. Učestvovalo je 15 trgovinskih objekata, četiri više nego lani.

Vreće sa slatkišima stigle su do mališana u Goločelu, Donjem Crniljevu, Ćukovinama, Draginju i Koceljevi.

–U ovim mesnim zajednicama smo dodelu paketiće u skladu sa poštovanjem aktuelnih epidemioloških mera organizovali u školama i prostorijama Crvenog krsta. U selima Brdarica, Zukve, Družetić, Batalage i Svileuva dopremanje paketića do najmlađih obavilo je naših 15-ak volontera koji su prešli oko 120 kilometara. Reč je o deci iz socijalno ugroženih porodica a ove godine obuhvaćena su i ona koja se nalaze u hraniteljskim- izjavio je Milan Glumac i dodao da je pored novogodišnjih paketića do dece iz ugroženih porodica stiglo i oko 70 kilograma garderobe, odeće i obuće, koju je donirala organizacija “Solidarnost za Kosovo” Arno Gujon.

–To je zapravo deo donacije koja je stigla još tokom letnjih meseci i jedan deo je već podeljen ranije, a ovaj manji smo ostavili da to učinimo tokom prazničnog perioda kroz ovu akciju- rekao je sekretar Crvenog krsta.

Organizatori ove tradicionalne akcije svake Nove godine priželjkuju da paketići budu što teži, sadržajniji, kvalitetniji. U njima se u poslednje dve godine nađe i po koja igračka. Ali, mališanima najviše znači trenutak pažnje, saznanje da su važni, da neko misli na njih i da će nešto dobiti za Novu godinu i Božić, neobazirući se previše na sadržaj poklona. Nikada niko od njih nije rekao da je nečega u paketićima malo ili previše. Za većinu mališana iz socijalno ugroženih porodica ovo je jedini novogodišnji poklon.

–Uspeli smo da održimo tradiciju kada je reč o akciji kojom smo ipak zadovoljni, imajući u vidu celokupnu situaciju u kojoj se društvo nalazi. Moglo je biti i više prikupljenih paketića ali to nas ne iznenađuje. Još manje obeshrabruje. I u toku godine ćemo organizovati slične akcije za samohrana staračka domaćinstva jer postoji želja i spremnost vlasnika trgovinskih objekata da se uključe u taj vid rada. I sami iniciraju određene akcije. To je nama dodatni “vetar u leđa” jer nije mala stvar kada imate nekoga ko je spreman za saradnju- poručio je Glumac.
V. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa