28. januar 2021.28. jan 2021.
baskin: foto R. A.

baskin: foto R. A.

SPORT OSOBA SA INVALIDITETOM

PRILIKA ZA ZDRAV, AKTIVAN ŽIVOT

Bojne aktivnosti u organizaciji Sportskog saveza osoba sa invaliditetom. Mogućnost za sve uzraste članova. U planu plivanje i ponovno pokretanje badmintona i šaha. Realizacija na više lokacija
Sport u svojoj suštini nosi novi kvalitet života. Baštineći druženje, prijateljstva, uz nadmetanje koje je deo svakog čoveka, rekreacija ispunjava širok dijapazon mogućnosti kakve čoveka ispunjavaju, unapređujući psihofizičko zdravlje. Ma koliko u svakoj disciplini postoje nekakve prepreke za učesnike, toliko je modifikacija većine, u meri da budu dostupne svima. Ume sport doneti radosti i razočarenja, ali pre svega stvoriti san koji inspiriše i poznanstva koja oplemenjuju.

Nedavno oformljeni Sportski savez osoba sa invaliditetom grada Šapca nosi ideju da sportom doprinese kvalitetu života svojih članova i započinje niz različitih aktivnosti u tom pravcu.

-Motorička radionica ima svoje termine utorkom i četvrtkom. Školski uzrast je utorkom od 14:45 do 15:45, a predškolski od 16:00 do 16:45. Školarci su četvrtkom između 16 i 17 časova. Petkom od 15 do 16 časova trening organizuje Školica sporta i to je u sali Sokolskog doma. Baskin treninzi su nedeljom od 10:30 do 12 časova u sali OŠ „Janko Veselinović“. Započeli smo i rekreaciju za stoni tenis zainteresovanih ponedeljkom od 9 do 11 sati. U to vreme STIK „Mačva“ ima klupski trening, a ukoliko ima zainteresovanih, moja malenkost radim sa njima, a drugi trener sa članovima kluba – ističe Robert Avdić, sekretar Sportskog saveza osoba sa invaliditetom grada Šapca.



Atletiku realizuje DSRI „Karađođe“, Goran Nikolić, a treninzi su u odeljenju Osnovne škole „Vuk Karadžić“ u Kasarskim livadama. Zavisno od sredstava Savez, u dogovoru sa rukovodstvom Gradskog bazena, planira ponovono pokretanje plivačke sekcije, kao aktivnosti za koju je vladalo interesovanje. Od proleća želja je i da se ponovo pokuša sa badminton i šahovskim treninzima gde nije bilo mnogo interesenata.

- Voleli bi da od proleća ponovo pokrenemo badminton. U prvi mah nije vladalo veliko interesovanje, te smo obustavili, ali ne odustajemo, potrudićemo se da ponovo započne, jer je reč o zaista lepom sportu. Šah časovi su organizovani u Udruženju distrofičara, subotom u popodnevnim satima, vodili su treninge Boban Miletić i Milan Grujić, no kao i u badmintonu, nije bilo mnogo zainteresovanih. Želimo da pokušamo ponovo. Očekujemo od proleća, kada i vremenski uslovi budu bolji da i članovi budu aktivniji – smatra Robert Avdić.

Sve osobe sa invaliditetom koje žele da participiraju u Sportskom savezu osoba sa invaliditetom mogu da posete kancelariju u Sokolskom domu ili telefonskim putem. Sve pomenute aktivnosti su dostupne članovima, a deo Sportskog saveza mogu postati kolektivi, odnosno udruženja koja pristupom automatski svojim članovima otvaraju vrata sportove o kojima je bilo reči.

-Pravimo spisak za sve aktivnosti samo da bi imali broj zainteresovanih i mogli da napravimo grupe u skladu sa terminima, jer ni rad nije kvalitetan ako ima previše ljudi na jednom mestu, te stoga podelom u grupe omogućavamo pun efekat – zaključio je Avdić.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa