25. februar 2021.25. feb 2021.
FK MLADOST IZ M. METKOVIĆA

Nova istorija u Veljkovoj bari

Osnovan 1929. godine Fudbalski klub “Mladost” iz Mačvanskog Metkovića, pola veka je postizao zapažene rezultate na fudbalskom igralištu, iza zadružnog dvorišta u centru sela, poznatijem po imenu “Kikića imanje”. “Iznosile” su to generacije “Mladosti”, koje su izgradile veličanstvenu istoriju fudbala u ovom malom mačvanskom selu. Svedoče o tome brojni pehari, medalje i već požutele fotografije, uramljene i postavljene na vidnim mestima u bifeu kluba, na novoj adresi.
Naime u novije vreme ili konkretnije 1991. godine, donošenjem Zakona o vraćanju oduzete zemlje seljacima “zeleni tepih”, više generacija “Mladosti” je uzoran, a zemlja vraćena naslednicima bivših vlasnika. Dogodilo se to, nažalost, samo u Mačvanskom Metkoviću, mada su i u drugim mačvanskim selima sportska fudbalska borilišta nastala na sličan način.

Fudbalski entuzijasti iz Mačvanskog Metkovića ubrzo su organizovali akciju i kupili novo zemljište za fudbalsko igralište. koje se sada nalazi u staroj Veljkovoj bari ( Ulica Kralja Petra bb). Tu su stvoreni solidni uslovi za fudbalske aktivnosti, koje su u ovom selu postojale od davnina.
Posle dužeg vremena instaliran je i zalivni sistem, koji osvežava travu na igralištu i stvara veoma povoljne uslove za fudbalsko nadmetanje.

- “Mladost” gradi novu istoriju na novom terenu u Veljkovoj bari, kaže kapiten mladog fudbalskog tima ovog sela Uroš Stajić.

U novim objektima kluba zatekli smo ove zime radnu atmosferu, pored one na terenu. Dobrovoljnim radom mladi su završavali postavljanje pločica u svlačionicama. Prijatelj kluba Milan Vešić se zahvaljuje svima koji pomažu i ujedno poziva sve koji to žele da se odazovu i pomognu.
“Mladost” se trenutno nalazi u sredini Međuopštinske lige Mačva s ambicijom da tu i ostane.

Intenzivno se pripremaju, a do 13 marta, kada liga počinje odigraće pet kontrolnih utakmica.
Na samom startu dočekuju fudbalsku ekipu iz susednog Belotića. Biće to kažu, novi komšijski derbi.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa